Kommunen vil bruge LEGO klodser i byplanlægningen

16/8/12 9:09

Karsten Peier

Erfaringer fra event under Spejdernes Lejr skal bruges i dialog med borgerne om en ny bydel på slagterigrunden

Gennem hele uge 30 har 5.000 spejdere fra hele verden med Sir-Lyngbjergcentret som ramme brugt 1,5 tons LEGO klodser til at komme med kreative bud på, hvordan de synes, at fremtidens by skal se ud. De positive erfaringer fra ugen med LEGO vil Holstebro Kommune nu under en eller anden form tage i brug i sin byplanlægning.

- I ugens løb har vi set, hvordan det i den grad engagerer både børns og voksnes kreativitet, når de får LEGO klodser i hænderne. Det har givet os ideen til også at bruge LEGO i den proces, hvor borgerne inddrages i dialog om fremtidens byudvikling, siger planchef i Holstebro Kommune, Søren Hemdorff.

I første omgang vil kommunens planafdeling bruge konceptet i den proces, der er sat i gang for planlægning af slagterigrunden i Holstebro. Den skal ad åre omdannes til en helt ny bydel.

- Nøjagtig, hvordan det kommer til at foregå, har vi ikke lagt os fast på endnu. Men vi forestiller os, at borgerne i et eller andet forum udfordres til at komme med deres kreative ideer ved hjælp af LEGO klodser, og at det bliver et supplement til borgerinddragelse via traditionelle borgermøder og borgerhøringer. Vi forestiller os også, at LEGO-konceptet indgår som et bidrag i den arkitektkonkurrence om Slagteriet, som udskrives i slutningen af 2012, siger Søren Hemdorff.

100 kasser LEGO til Tunesien og Østeuropa

LEGO-byggeriet i forbindelse med Spejdernes Lejr 2012 kommer i øvrigt også til at trække spor efter sig andre steder i verden. Ved afslutningen på uge 30 eventen i Sir-Lyngbjergcentret fredag middag den 27. juli donerede LEGO 100 kasser klodser til velgørende formål i projekter i Tunesien og i Østeuropa:

Siden 2008 har KFUM-spejderne i Danmark med økonomisk støtte på 4,1 mio. kr. fra Udenrigsministeriet samarbejdet med spejderorganisationer i Tunesien om en række projekter, der handler om at skabe demokrati, entreprenørskab og iværksætteri blandt unge tunesere. LEGO klodserne skal i den sammenhæng bl.a. bruges i forbindelse med uddannelse og organisationsudvikling og til børn på børnehjem og sygehuse i lokalområder i Tunesien.

Alle de spejderorganisationer, der har været med i Spejdernes Lejr 2012, er involveret i samarbejdsprojekter med tilsvarende organisationer i lande i Østeuropa. Bl.a. samarbejdes der om lederkurser, og den anden donation af LEGO klodser vil blive brugt i den sammenhæng.

Tekst til vedhæftede fotos:

* (Foto 845) - Erfaringerne fra 5.000 spejdere kreativitet med LEGO klodser vil blive brugt ved inddragelse af borgerne i planlægningen af en ny bydel på slagtegrunden i Holstebro, siger kommunens planchef, Søren Hemdorff. Han ses her ved et lille udsnit af de kreative bud på fremtidens by, som spejderne er kommet med i ugens løb.

Tilmeld nyhedsbrev

Læs også

08/4/21 8:14

Politik
Lars Løkke smider kæmpe bombe: Hyrer tidligere Venstre-figurLars Løkke Rasmussen har hyret den tidligere Venstre-figur, der nu gør comeback efter tre års pause fra politik.

23/10/16 7:35

Politik
Morten Messerschmidt sygemeldt på ubestemt tidMesserschmidt er blevet sygemeldt og Dansk Folkeparti har nu øget det beløb, der tilbagebetales, til 2.5 million kroner.

03/2/22 9:31

Politik
Vanvittig løn: Så meget får Barbara BertelsenDet lille webmedie Journalista.dk har undersøgt, hvad en af hovedrolleindehaverne i Minksagen, Barara Bertelsen får i årsløn. Svaret er, at departementschefen og dermed den øverst placerede embedsmand i Statsministeriet tjener langt mere end Statsministeren.

04/5/22 1:56

Kommunalt
P-selskaber skovler formuer ind på ulovlige p-afgifterHvis du klager over en p-afgift, kan det være en god ide at tage sagen hele vejen til Parkeringsklagenævnet.

10/5/22 12:28

Europa
Se videoen: Svensk granatkaster pulveriserer russisk tankUkraines forsvar har offentliggjort en video af en russisk tank, der bliver sprængt i luften - angiveligt med en granatkaster leveret af Sverige.

06/5/22 7:08

Europa
Forsker: Derfor er Ukraine begyndelsen på enden for PutinVerden holder vejret, for vil Putin erklære officielt krig mod Ukraine d. 9. maj? Uanset hvad ser norsk forsker sprækker i Putins ellers så solide greb om magten i Rusland.

05/5/22 2:41

Putin vil ydmyge 500 ukrainske krigsfanger under paradeHvert år fejrer Rusland d. 9. maj med en stor parade - men organisation advarer om, at årets fejring bliver anderledes brutal.

04/5/22 7:34

Politik
Stolt Mette Frederiksen: For første gang i 20 årMette Frederiksen glæder sig over at det nu sker for første gang i 20 år.