Udbetaling Danmark lagde ud i Holstebro

02/10/2012 14:45

Karsten Peier

Den nye myndighed, Udbetaling Danmark, åbnede, og nyt ATP-center indviet

Der var både danmarkspremiere og lokal debut på adressen Hostrupsvej 8 i Holstebro mandag eftermiddag den 1. oktober. Udbetaling Danmark, der overtager en række udbetalingsopgaver fra landets 98 kommuner, blev officielt åbnet af social- og integrationsminister Karen Hækkerup, og den nye ATP-bygning i Holstebro, der skal huse medarbejderne i et af fem nye udbetalingscentre i landet, blev indviet.

Denne første dag i oktober var første bølge i Udbetaling Danmarks overtagelse af opgaver fra kommunerne. I første omgang skal den nye myndighed, der administreres af ATP, stå for udbetaling af familieydelser, bl.a. børnecheck og børnetilskud. Næste bølge starter den 1. december med udbetaling af barselsdagpenge, og fra den 1. marts 2013 siger kommunerne farvel til udbetaling af folkepension, førtidspension og boligstøtte.

Fuldt oppe at køre skal Udbetaling Danmark stå for udbetaling af ca. 180 milliarder kroner om året til borgerne i Danmark. Der er lagt op til, at den nye myndighed efter en toårig indkøringsperiode skal spare kommunerne for knap 300 mio. kr. om året.

Vel valgt placering

Holstebros borgmester H. C. Østerby glædede sig i sin tale ved åbningen over placeringen af Udbetaling Danmarks center i Holstebro.

- Vi har fået et flot byggeri her på Hostrupsvej. Det klæder området som nabo til et af vores kulturelle fyrtårne - Gråkjær Arena. Inden så længe starter vi opførelsen af Center for Sundhed her i området, og vi forventer, at et nyt hovedkvarter for Midt- og Vestjyllands Politi står klart her om et par år. Bygningsmæssigt bliver det et attraktivt område i Holstebro. Og tæt på banegården og Ringvejen er der tale om en særdeles attraktiv placering for de medarbejdere, der skal pendle til deres arbejdsplads i Udbetaling Danmark, sagde borgmesteren, der også glædede sig over de mange arbejdspladser i det nye center i Holstebro.

12 fra Borgerservice i
Holstebro Kommune

12 af de mange medarbejdere i Udbetaling i Danmark virksomhedsoverdrages fra Borgerservice i Holstebro Kommune - to her fra den 1. oktober, tre fra den 1. december og syv fra den 1. marts næste år. Borgmester H. C. Østerby udtrykte i sin tale stor tillid til, at Udbetaling Danmark vil håndtere opgaverne og betjeningen af borgerne med høj kvalitet.

- Jeg bygger især denne tillid på, at I får nogle knalddygtige og engagerede medarbejdere fra kommunerne, sagde borgmesteren.

Stor omstillingsevne

H. C. Østerby sammenlignede i sin tale overdragelsen af kommunale opgaver til Udbetaling Danmark med den seneste kommunalreform.

- Når man tænker på, hvor gennemgribende kommunalreformen var, og hvordan den ændrede manges dagligdag, så er der i den grad grund til at løfte på hatten for offentligt ansattes omstillingsevne. Mange af de kommunale medarbejdere, der nu skal virksomhedsoverdrages til Udbetaling Danmark, har sikkert også haft deres betænkeligheder. Men jeg ved i hvert fald, at medarbejderne i vores borgerservice har håndteret processen op til nu fornuftigt og godt. Jeg ved, at hver enkelt medarbejder vil gøre deres til, at Udbetaling Danmark bliver en succes. Jeg er sikker på, at det også gælder de medarbejdere, der kommer fra andre kommuner, sagde H. C. Østerby.

Ud over social- og integrationsminister Karen Hækkerup og H. C. Østerby blev der ved åbningen og indvielsen også talt af overborgmester i København, Frank Jensen, der er formand for Udbetaling Danmark bestyrelse, af Lene Hougaard-Enevoldsen, der er direktør i det nye center i Holstebro, og af ATPs direktør, Lars Rohde.

Ud over Holstebro er der nye centre for Udbetaling Danmark i Vordingborg, Hillerød, Frederikshavn og Haderslev.

Mest Læste

Annonce