Vestjysk model for social ansvarlighed skal bredes ud

16/04/2013 11:16

Karsten Peier

Over 60 vestjyske virksomheder inviteret til møde om socialt ansvar den 18. april i Musikteatret Holstebro. En række erhvervsfolk og Holstebro Kommune har i en Task Force skabt ”den vestjyske model for social ansvarlighed”.

Det er en ny og forpligtende form for samarbejde mellem virksomhederne og kommunen om at styrke det fælles ansvar for et rummeligt arbejdsmarked.

Torsdag den 18. april kl. 16-19 præsenteres modellen for repræsentanter for over 60 vestjyske virksomheder ved en konference i Musikteatret i Holstebro. Formålet med mødet er at udbrede den vestjyske model og drøfte konkrete handlinger til et mere rummeligt arbejdsmarked.

Brug for endnu flere fleksjob

- Allerede i dag er der mange virksomheder, der tager et socialt ansvar. Men vi oplever en stigende gruppe af borgere med nedsat arbejdsevne, der har svært ved at få fodfæste på arbejdsmarkedet og derfor har brug for endnu flere fleksjob. Over 260 borgere på ledighedsydelse i Holstebro Kommune venter på et fleksjob, og antallet er stigende, da en ny førtidspensionsreform indebærer, at færre har ret til førtidspension. Formålet med reformen er, at borgere med nedsat arbejdsevne i stedet skal bruge de ressourcer, de har, på en arbejdsplads, siger borgmester H. C. Østerby.

Han understreger, at de fleste mennesker gerne vil bidrage med det, de kan og får et bedre liv med et arbejde.

- Det er også godt for samfundet, når passive forsørgelsesydelser bliver til skatteintægter. Nu gælder det så om at skabe de nødvendige fleksjob. Det er en opgave, som kommunen ikke kan løse alene. Vi har brug for virksomhedernes hjælp. Det er fantastisk, at erhvervslivet og kommunen arbejder sammen om projektet, så vi også på dette område har ”førertrøjen” på. Der er grund til en stor tak til de erhvervsfolk, der i Task Forcen har været med til at udvikle den vestjyske model for social ansvarlighed. Nu skal den bredes ud til endnu flere virksomheder, så vi får endnu mere handling på området, siger borgmesteren.

Både menneskeligt og økonomisk betaler det sig

Direktør Bjarne Andersen, Vinderup Træindustri (VTI) har deltaget i Task Forcen og forventer sig meget af konferencen.

- Vi vil gerne være med til at sælge det budskab til andre virksomheder, at det både menneskeligt og økonomisk betaler sig for den enkelte virksomhed at påtage sig et socialt ansvar. I VTI vil vi gerne påtage os dette ansvar, men det skal som minimum være omkostningsneutralt, så virksomheden også i fremtiden kan være konkurrencedygtig. Jeg oplever et godt samarbejde med Jobcentret, der formår at se opgaven med ”virksomhedsøjne”, så vi i fællesskab sikrer den rette person til de opgaver, vi spotter til et fleksjob, siger Bjarne Andersen.

Læs mere om Task Forcens arbejde på Holstebro Kommunes hjemmeside  og hjemmesiden www.codeofcare.dk 

Mest Læste

Annonce