Optisk bedrag stopper demente

28/11/11 11:49

Horsens Kommune

Naturmotiver på hoveddøren får beboerne til at glemme alt om ”en tur i byen.”

De demente på Plejecenter Lindehøj i Horsens kommer hurtigt på andre tanker, når de vil ”en tur i byen”.
En kunstmaler har nemlig omformet deres hoveddør til ren natur med dyr, fugle, blomster og træer. Alt sammen indrammet af et stakit. Og de mange motiver får beboerne til at stoppe op.
Et virkeligsnært egern er sammen med alle de øvrige motiver på døren med til at berolige de demente, så de glemmer alt om "en tur i byen".

- Den malede hoveddør er et optisk bedrag, der gør os i stand til på en god måde at hindre de demente i at åbne døren og måske bevæge sig ud på usikker grund. Vi kan mærke, at de demente er blevet mere rolige, og at de nyder at studere de forskellige dyr, fugle og blomster, fortæller Karin Emig, der er leder af demensafsnittet Drivhuset.
Hun fortsætter:
- Når de demente står foran ”naturen” i form af fugle blomster, træer m.m. glemmer de alt om, at de rent faktisk er på vej ud. I stedet kigger de på motiverne. Det sker også, at de henter en tallerken mælk til katten eller giver haren et lille klap, siger Karin Emig.
Står det til lederen, er den malede dør kun første kreative skridt i bestræbelserne på at gøre tilværelsen så optimal for de demente som muligt.
Kunstneren Lena Heegaard i fuld gang med at male motiver på hoveddøren.


Kunstneren Lena Heegaard har malet motiverne direkte på hoveddøren – teknikken går også under navnet muralmaleri.
12 demente bor i demensafsnittet Drivhuset.

Af Vibeke Juul
Foto: Per Algreen

Tilmeld nyhedsbrev

Læs også

08/4/21 8:14

Politik
Lars Løkke smider kæmpe bombe: Hyrer tidligere Venstre-figurLars Løkke Rasmussen har hyret den tidligere Venstre-figur, der nu gør comeback efter tre års pause fra politik.

23/10/16 7:35

Politik
Morten Messerschmidt sygemeldt på ubestemt tidMesserschmidt er blevet sygemeldt og Dansk Folkeparti har nu øget det beløb, der tilbagebetales, til 2.5 million kroner.

03/2/22 9:31

Politik
Vanvittig løn: Så meget får Barbara BertelsenDet lille webmedie Journalista.dk har undersøgt, hvad en af hovedrolleindehaverne i Minksagen, Barara Bertelsen får i årsløn. Svaret er, at departementschefen og dermed den øverst placerede embedsmand i Statsministeriet tjener langt mere end Statsministeren.

04/5/22 1:56

Kommunalt
P-selskaber skovler formuer ind på ulovlige p-afgifterHvis du klager over en p-afgift, kan det være en god ide at tage sagen hele vejen til Parkeringsklagenævnet.

06/5/22 7:08

Europa
Forsker: Derfor er Ukraine begyndelsen på enden for PutinVerden holder vejret, for vil Putin erklære officielt krig mod Ukraine d. 9. maj? Uanset hvad ser norsk forsker sprækker i Putins ellers så solide greb om magten i Rusland.

05/5/22 2:41

Putin vil ydmyge 500 ukrainske krigsfanger under paradeHvert år fejrer Rusland d. 9. maj med en stor parade - men organisation advarer om, at årets fejring bliver anderledes brutal.

04/5/22 7:34

Politik
Stolt Mette Frederiksen: For første gang i 20 årMette Frederiksen glæder sig over at det nu sker for første gang i 20 år.

10/5/22 12:28

Europa
Se videoen: Svensk granatkaster pulveriserer russisk tankUkraines forsvar har offentliggjort en video af en russisk tank, der bliver sprængt i luften - angiveligt med en granatkaster leveret af Sverige.