Skoleelever skal lære om innovation

Velfærd

30/8/13 12:29

Nick Allentoft

InnovationsLAB Hvidovre skal uddanne lærere til at undervise i innovation og iværksætteri.
Eleverne i Hvidovres folkeskoler skal lære om innovation, og der skal i løbet af en årrække skabes en innovativ kultur på folkeskolerne. Det er hovedtanken bag et samarbejde imellem kommunens skoleafdeling og HvidovreBibliotekerne om ”InnovationsLAB Hvidovre”.   InnovationsLAB Hvidovre har fået tilsagn om støtte fra Fonden for Entreprenørskab, og desuden bidrager Hvidovre Kommune dels med medarbejdertimer i folkeskolerne dels med et beløb på 142.400 kr. til Professionshøjskolen UCC, der opretter et modul på den Pædagogiske Diplomuddannelse målrettet InnovationsLAB. Uddannelsen er i første omgang målrettet 16 lærere fra to af Hvidovres folkeskoler, der skal uddannes i innovation i undervisningen.    - Det er stort og flot projekt vores skoleafdeling og HvidovreBibliotekerne nu søsætter, og der ingen tvivl om, at det vil bidrage til at åbne skolerne i forhold til deres omverden og styrke elevernes kreativitet, innovation og entreprenørskab, som er en af intentionerne med folkeskolereformen.   Samtidig håber jeg, at det kan være katalysator for at endnu flere lokale unge end i dag efter endt skolegang, tør forsøge sig som iværksættere og entreprenører. Det har vi brug for, siger borgmester Helle Adelborg.    InnovationsLAB Hvidovre er en udløber af projekt Elever af Ellehammer, der bl.a. involverede lokale virksomheder i et naturvidenskabeligt undervisningsforløb:   ”Målet er, at skolerne, forvaltningerne, det lokale erhvervsliv samt bibliotekerne i Hvidovre Kommune udvikler en kultur, hvor innovative processer indgår som en naturlig del af opgaveløsningen. Skolerne skal indføre innovation og kreative projektopgaver, som tager udgangspunkt i virksomhedernes hverdag. Det skal give mening for eleverne at finde nye løsninger, de skal kunne relatere det til det virkelige liv, hedder det bl.a. i beskrivelsen af projektet.”

Tilmeld nyhedsbrev

Læs også

08/4/21 8:14

Politik
Lars Løkke smider kæmpe bombe: Hyrer tidligere Venstre-figurLars Løkke Rasmussen har hyret den tidligere Venstre-figur, der nu gør comeback efter tre års pause fra politik.

23/10/16 7:35

Politik
Morten Messerschmidt sygemeldt på ubestemt tidMesserschmidt er blevet sygemeldt og Dansk Folkeparti har nu øget det beløb, der tilbagebetales, til 2.5 million kroner.

03/2/22 9:31

Politik
Vanvittig løn: Så meget får Barbara BertelsenDet lille webmedie Journalista.dk har undersøgt, hvad en af hovedrolleindehaverne i Minksagen, Barara Bertelsen får i årsløn. Svaret er, at departementschefen og dermed den øverst placerede embedsmand i Statsministeriet tjener langt mere end Statsministeren.

10/5/22 12:28

Europa
Se videoen: Svensk granatkaster pulveriserer russisk tankUkraines forsvar har offentliggjort en video af en russisk tank, der bliver sprængt i luften - angiveligt med en granatkaster leveret af Sverige.

04/5/22 1:56

Kommunalt
P-selskaber skovler formuer ind på ulovlige p-afgifterHvis du klager over en p-afgift, kan det være en god ide at tage sagen hele vejen til Parkeringsklagenævnet.

06/5/22 7:08

Europa
Forsker: Derfor er Ukraine begyndelsen på enden for PutinVerden holder vejret, for vil Putin erklære officielt krig mod Ukraine d. 9. maj? Uanset hvad ser norsk forsker sprækker i Putins ellers så solide greb om magten i Rusland.

05/5/22 2:41

Putin vil ydmyge 500 ukrainske krigsfanger under paradeHvert år fejrer Rusland d. 9. maj med en stor parade - men organisation advarer om, at årets fejring bliver anderledes brutal.

04/5/22 7:34

Politik
Stolt Mette Frederiksen: For første gang i 20 årMette Frederiksen glæder sig over at det nu sker for første gang i 20 år.