Amagerbibliotek vil være Danmarks første ønskebibliotek

17/11/11 1:42

Københavns Kommune

Bibliotek på Amager går nye veje, når det gælder om at inddrage brugerne. Målet er, at alle bibliotekets tilbud nu og i fremtiden skal bygge på brugernes ønsker. ”Hvad vil I ha’ her på biblioteket?” spurgte Bibliotekshuset på Amager de lokale brugere. Og svarene komprompte fra flere hundrede brugere i alle aldersgrupper.

”Vi blev noget overraskede, da vi så svarene”, fortæller bibliotekar Stine Hoffmeyer.
”Vi havde en fornemmelse af, at det ville handle om åbningstider og lignende, men i virkeligheden har det hand‐let om hyggelige ting som kaffe, cacao og kager. Men det handler også om praktiske ting som at få lidt rare møbler, undgå ridsede film ‐ eller sjove lege og konkurrencer”.
Som et konkret eksempel nævner Stine Hoffmeyer, at to 14‐årige piger foreslog, at der blev lavet en neglebar på biblioteket. Og da det ikke er noget, der vælter bibliotekets budget, er neglebaren straks programsat – med de to piger som arrangører.
På lignende måde er man nu ved at undersøge muligheden for at få et kaffefirma til at opsætte en automat, mod at de får overskuddet.
Metoden går i al sin enkelthed ud på, at Bibliotekshuset har opsat to store opslagstavler med post‐it i alle mulige farver og friske spritpenne, så brugerne hurtigt og nemt kan skrive deres ønsker og hænge dem op.
Opslagstavlerne bruges også til at kommunikere direkte til brugerne om, hvad der allerede er sat i værk, hvad der arbejdes med og hvad biblioteket ikke kan her og nu.
Brugerne kan også sende deres ønsker online via bibliotekets blog, hjemmeside eller twitter.
På sigt er det målet, at hele biblioteket bliver et ønskebibliotek, hvor det i sidste ende er brugerne på biblioteket, der bestemmer. hvad der skal ske og hvordan – selvfølgelig indenfor nogle økonomiske ramme, som biblio‐teket har ansvaret for
Københavns kultur‐ og fritidsborgmester, Pia Allerslev, der har bibliotekerne under sig, er begejstret for initiativet:
”Ønskebiblioteket er for mig et projekt, der viser, at institutionerne i København rent faktisk er villige til at gå nye veje, samtidigt med at brugerinddragelsen er helt i top. På den måde får borgerne maksimalt ud af deres skattekroner.”

Tilmeld nyhedsbrev

Læs også

08/4/21 8:14

Politik
Lars Løkke smider kæmpe bombe: Hyrer tidligere Venstre-figurLars Løkke Rasmussen har hyret den tidligere Venstre-figur, der nu gør comeback efter tre års pause fra politik.

23/10/16 7:35

Politik
Morten Messerschmidt sygemeldt på ubestemt tidMesserschmidt er blevet sygemeldt og Dansk Folkeparti har nu øget det beløb, der tilbagebetales, til 2.5 million kroner.

03/2/22 9:31

Politik
Vanvittig løn: Så meget får Barbara BertelsenDet lille webmedie Journalista.dk har undersøgt, hvad en af hovedrolleindehaverne i Minksagen, Barara Bertelsen får i årsløn. Svaret er, at departementschefen og dermed den øverst placerede embedsmand i Statsministeriet tjener langt mere end Statsministeren.

04/5/22 1:56

Kommunalt
P-selskaber skovler formuer ind på ulovlige p-afgifterHvis du klager over en p-afgift, kan det være en god ide at tage sagen hele vejen til Parkeringsklagenævnet.

06/5/22 7:08

Europa
Forsker: Derfor er Ukraine begyndelsen på enden for PutinVerden holder vejret, for vil Putin erklære officielt krig mod Ukraine d. 9. maj? Uanset hvad ser norsk forsker sprækker i Putins ellers så solide greb om magten i Rusland.

05/5/22 2:41

Putin vil ydmyge 500 ukrainske krigsfanger under paradeHvert år fejrer Rusland d. 9. maj med en stor parade - men organisation advarer om, at årets fejring bliver anderledes brutal.

04/5/22 7:34

Politik
Stolt Mette Frederiksen: For første gang i 20 årMette Frederiksen glæder sig over at det nu sker for første gang i 20 år.

10/5/22 12:28

Europa
Se videoen: Svensk granatkaster pulveriserer russisk tankUkraines forsvar har offentliggjort en video af en russisk tank, der bliver sprængt i luften - angiveligt med en granatkaster leveret af Sverige.