Enhedslisten genopliver billige boliger

24/4/12 8:27

Københavns Kommune

Danmark har fået en ny regering, og derfor er det på tide at genoptage arbejdet med Ritt Bjerregaards billige boliger. Det mener Enhedslisten, der nu vil forpligte overborgmester Frank Jensen (S) på sin forgængers planer.

5000 billige boliger til 5000 kroner om måneden. Det var Ritt Bjerregaards ambitiøse målsætning for København i sidste valgperiode. Planerne måtte imidlertid skrinlægges, da den forhenværende regering ikke ville ændre plan- og boliglovgivningen.

Nu vil Enhedslisten tage sagen op igen:

- Det er stadig svært for lavindkomstgrupper at få råd til en bolig i København. Selvom priserne er faldet de sidste år, så ligger de stadig markant over priserne i
resten af landet og udgør et bolværk om hovedstaden. Derfor skal vi genoptage arbejdet med at få bygget de 5000 billige boliger, siger Enhedslistens medlem af
Borgerrepræsentationen Morten Kabell.

På Københavns Kommunes hjemmeside kan man i dag læse, at arbejdet med de billige boliger ikke er opgivet. Men det har vist sig svært at realisere fordi den forhenværende regering ikke ville ændre fire punkter i lovgivningen. Og det er netop de fire punkter, som Enhedslisten nu vil have Frank Jensen til at få ændret:

- Den tidligere regering gjorde alt, hvad den kunne for at modarbejde københavnerne og den politik vi gerne ville føre fra Rådhuset. Det forventer vi ikke, at den nye regering vil gøre. Derfor er det oplagt, at overborgmesteren tager sagen op igen, siger Morten Kabell.

Forslaget behandles i Borgerrepræsentationen 26. april.

Københavns Kommune har opfordret til, at lovgivningen på boligområdet og kommunernes ret til selvbestemmelse laves om, så danske kommuner får mulighed for at føre en mere aktiv boligpolitik. Enhedslisten foreslår derfor nu at ændre bolig- og
planlovgivningen, så det bliver muligt for Københavns Kommune, at

a) bygge familieboliger og andre boligformer selv,
b) sælge kommunale grunde til priser, som giver private og almene bygherrer
mulighed for at bygge billige boliger,
c) bestemme, at der i et givent område skal bygges billige boliger,
d) kræve af private bygherrer, at en vis andel af lejlighederne i et nybyggeri skal
være billige boliger.

Tilmeld nyhedsbrev

Læs også

08/4/21 8:14

Politik
Lars Løkke smider kæmpe bombe: Hyrer tidligere Venstre-figurLars Løkke Rasmussen har hyret den tidligere Venstre-figur, der nu gør comeback efter tre års pause fra politik.

23/10/16 7:35

Politik
Morten Messerschmidt sygemeldt på ubestemt tidMesserschmidt er blevet sygemeldt og Dansk Folkeparti har nu øget det beløb, der tilbagebetales, til 2.5 million kroner.

03/2/22 9:31

Politik
Vanvittig løn: Så meget får Barbara BertelsenDet lille webmedie Journalista.dk har undersøgt, hvad en af hovedrolleindehaverne i Minksagen, Barara Bertelsen får i årsløn. Svaret er, at departementschefen og dermed den øverst placerede embedsmand i Statsministeriet tjener langt mere end Statsministeren.

04/5/22 1:56

Kommunalt
P-selskaber skovler formuer ind på ulovlige p-afgifterHvis du klager over en p-afgift, kan det være en god ide at tage sagen hele vejen til Parkeringsklagenævnet.

10/5/22 12:28

Europa
Se videoen: Svensk granatkaster pulveriserer russisk tankUkraines forsvar har offentliggjort en video af en russisk tank, der bliver sprængt i luften - angiveligt med en granatkaster leveret af Sverige.

06/5/22 7:08

Europa
Forsker: Derfor er Ukraine begyndelsen på enden for PutinVerden holder vejret, for vil Putin erklære officielt krig mod Ukraine d. 9. maj? Uanset hvad ser norsk forsker sprækker i Putins ellers så solide greb om magten i Rusland.

05/5/22 2:41

Putin vil ydmyge 500 ukrainske krigsfanger under paradeHvert år fejrer Rusland d. 9. maj med en stor parade - men organisation advarer om, at årets fejring bliver anderledes brutal.

04/5/22 7:34

Politik
Stolt Mette Frederiksen: For første gang i 20 årMette Frederiksen glæder sig over at det nu sker for første gang i 20 år.