Erhvervsledere skaffer småjob til ledige københavnere

Social

05/08/2019

Nick Allentoft

Task Force har sat sig for at oprette 100 småjob til at starte med. København har omkring 11.400 udsatte ledige over 30 år, der står uden for arbejdsmarkedet på grund af sociale, fysiske eller psykiske problemer.
En ny Task Force skal sætte fokus på virksomheders sociale ansvar og skaffe udsatte ledige i småjob, hvor de arbejder nogle få timer om ugen. Københavns beskæftigelses- og integrationsborgmester Cecilia Lonning-Skovgaard (V) forventer sig meget af de garvede erhvervsledere.   København har omkring 11.400 udsatte ledige over 30 år, der står uden for arbejdsmarkedet på grund af sociale, fysiske eller psykiske problemer.   Nu skal en ny Task Force med over 20 københavnske erhvervsledere hjælpe med konkrete ideer til at få flere virksomheder til at tage et større socialt ansvar ved at ansætte ledige på kanten af arbejdsmarkedet i et småjob, hvor de arbejder nogle få timer om ugen.

Om Code of Care

Non-profit initiativet Code of Care ønsker at erhvervslivet går foran med at tage socialt ansvar. Der er penge i det for virksomhederne, og samfundet vinder ved at udsatte borgere får et tilhørsforhold til arbejdsmarkedet - ofte med så stor succes, at det skaber nye jobs. 

Læs mere om Code of Care her.

Initiativet er taget af beskæftigelses- og integrationsborgmester Cecilia Lonning-Skovgaard (V):

”Jeg forventer mig meget af den nye Task Force, og jeg håber, at de garvede erhvervsledere kan hjælpe med, at flere virksomheder får blik for, at et job på 5-10 timer også er et rigtigt job. Virksomhederne har masser af små opgaver, og vi har ledige, som har brug for en chance på arbejdsmarkedet. Det her er ét greb ud af mange, men vi ved, at småjob på bare et par timer i rigtige virksomheder øger tilknytningen til arbejdsmarkedet væsentligt, og for de ledige giver kollegaer og rigtige arbejdsopgaver mening og retning i livet”, siger Cecilia Lonning-Skovgaard.   I Task Forcen, kaldet Code of Care Copenhagen, sidder erhvervsledere fra bl.a. Tivoli, Meyers Madhus, Illum, Mash, Copenhagen Bicycles, Kort & Godt og QVARTZ.   Tryghed og stor loyalitet Den nye Task Force, som har sat sig for at oprette 100 småjob til at starte med, er opstået i samarbejde med organisationen Code of Care, der fremmer socialt ansvar i private virksomheder.   ”Hvis danske virksomheder ikke satser på at rumme mange flere fra ’kanten’, får vi et fattigere samfund. Og det er ikke så svært, som vi tror. Vi oplever, at både almindeligt ansatte medarbejdere, og dem på forskellige skåneordninger, sætter stor pris på, at firmaet har en stærk CSR-politik. Det giver tryghed og dermed en stor loyalitet. For det er sådan, at et menneske man giver en chance, vokser. Det handler om cool business og et stort hjerte på en og samme tid”, siger Peter Nørgaard, stifter af Code of Care og erhvervsleder.   En chance for at skinne En af deltagerne i Task Forcen er Hans Henrik Beck, administrerende direktør i konsulenthuset QVARTZ, der har 200 ansatte i København. Pt. har QVARTZ en ledig i praktik, der gerne skulle føre til ansættelse i et småjob.   ”I QVARTZ har vi ikke blot overskud til at tage del i Code of Care, men vi tror på potentialet i ethvert menneske, og dette er Hasnas chance for at skinne", siger Hans Henrik Beck.   Fakta:   Task Forcen Code of Care Copenhagen består af virksomhedsledere, der sammen med Københavns kommune har sat sig for at tage hånd om udfordrede mennesker, der står uden for arbejdsmarkedet.   Der er over 20 medlemmer af Code of Care Copenhagen, som lige nu er i gang med at aftale en køreplan for gruppens virke. Desuden er virksomhederne selv i gang med at ansætte udsatte ledige og sætte handling bag Task Forcens fremsatte ideer.   Task Forcens gode ideer til, hvordan der kan skabes flere småjob til Københavns borgere, fremlægges løbende.  

Mest Læste

Annonce