København dropper lektierne

13/9/12 7:25

Københavns Kommune

To folkeskoler i København skal fra næste år droppe lektierne. Det blev resultatet, da der i dag blev indgået budgetforlig på Københavns Rådhus. Enhedslisten jubler. Københavnske folkeskoleelever kan godt begynde at glæde sig til næste skoleår. For der indfører kommunen forsøg med lektiefri skoler.

Det var Enhedslisten, der krævede penge til forsøget på budgettet:

- Lektier stammer fra dengang, hvor skolen gik ud på at lære kongerækken udenad og skrive skråskrift. I dag er det helt andre ting eleverne skal lære og derfor er der god grund til, at spørge sig selv om lektierne nytter. Det er der faktisk en del forskning, der siger, at de ikke gør, siger Enhedslistens undervisningsordfører Rikke Lauritzen.

Erfaringerne fra både ind- og udland viser, at lektiefri skoler får en bedre og mere rolig undervisning fordi alle elever er forberedt. Samtidig viser forskningen, at traditionelle lektier, der går ud på at løse en bestemt mængde opgaver eller læser et antal sider i en lærebog, ikke har nogen nævneværdig effekt.

Rikke Lauritzen lægger ikke skjul på, at forsøget også handler om at skabe lighed i Folkeskolen:

- Vi ved, at børn fra privilegerede hjem er gode til at lave lektier og får en masse hjælp dertil af deres forældre. Børn fra bogligt svage hjem har derimod sværere ved det. Ved at øvelserne foregår i undervisningstiden, så sikrer vi at alle har samme udgangspunkt, siger hun.

Forsøget vil foregå på 4-6. Klassetrin.

Tilmeld nyhedsbrev

Læs også

08/4/21 8:14

Politik
Lars Løkke smider kæmpe bombe: Hyrer tidligere Venstre-figurLars Løkke Rasmussen har hyret den tidligere Venstre-figur, der nu gør comeback efter tre års pause fra politik.

23/10/16 7:35

Politik
Morten Messerschmidt sygemeldt på ubestemt tidMesserschmidt er blevet sygemeldt og Dansk Folkeparti har nu øget det beløb, der tilbagebetales, til 2.5 million kroner.

03/2/22 9:31

Politik
Vanvittig løn: Så meget får Barbara BertelsenDet lille webmedie Journalista.dk har undersøgt, hvad en af hovedrolleindehaverne i Minksagen, Barara Bertelsen får i årsløn. Svaret er, at departementschefen og dermed den øverst placerede embedsmand i Statsministeriet tjener langt mere end Statsministeren.

10/5/22 12:28

Europa
Se videoen: Svensk granatkaster pulveriserer russisk tankUkraines forsvar har offentliggjort en video af en russisk tank, der bliver sprængt i luften - angiveligt med en granatkaster leveret af Sverige.

04/5/22 1:56

Kommunalt
P-selskaber skovler formuer ind på ulovlige p-afgifterHvis du klager over en p-afgift, kan det være en god ide at tage sagen hele vejen til Parkeringsklagenævnet.

06/5/22 7:08

Europa
Forsker: Derfor er Ukraine begyndelsen på enden for PutinVerden holder vejret, for vil Putin erklære officielt krig mod Ukraine d. 9. maj? Uanset hvad ser norsk forsker sprækker i Putins ellers så solide greb om magten i Rusland.

12/5/21 8:12

Politik
Mette Frederiksen raser: Stop med detStatsministeren kom op i det røde felt, da hun under gårsdagens spørgetime fik et spørgsmål fra Liberal Alliances partileder, Alex Vanopslagh.

05/5/22 2:41

Putin vil ydmyge 500 ukrainske krigsfanger under paradeHvert år fejrer Rusland d. 9. maj med en stor parade - men organisation advarer om, at årets fejring bliver anderledes brutal.