Københavns hjemmesygepleje slipper for stopure og dobbeltdokumentation

Ledelse

02/4/13 10:48

Københavns Kommune

Sygeplejersker og social- og sundhedsassistenter i Københavns Kommunes sygepleje skal ikke længere tidsregistrere deres borgerbesøg. Det er en tillidserklæring til medarbejderne og et opgør med overflødigt bureaukrati og kontrol i ældreplejen, siger sundheds- og omsorgsborgmester Ninna Thomsen (SF).

Hun bakkes op af kredsformand Vibeke Westh, Dansk Sygeplejeråd.

I dag smider cirka 600 medarbejdere i Københavns kommunale sygepleje stopuret. I løbet af en arbejdsdag kan de nemt komme op på 20 borgerbesøg hver især og får nu en mere fleksibel hverdag, hvor de ikke skal stemple ind og ud ved hvert besøg. 

Temaside om Innovation

Vi samler alt indhold om innovation på en temaside. Find den her.

- Medarbejderne har følt tidsregistreringerne som kontrol og manglende tillid til, at man tror på, at de kan udføre deres opgaver på en god måde. Det er rigtig vigtigt, at vi nu får gjort op med det, fordi det er med til at skabe større arbejdsglæde og i sidste ende en bedre sygepleje til borgerne, siger sundheds- og omsorgsborgmester i København Ninna Thomsen (SF).

Ældreplejen er generelt underlagt alt for mange unødvendige regler og kontrol, som er med til at tage tid og fokus fra mødet med borgeren, mener Ninna Thomsen. Allerede i december 2012 stoppede de københavnske sosu-medarbejdere i kommunens hjemmepleje med at tidsregistrere, og turen er nu kommet til sygeplejen. 

Ekstra tid til borgerne

Udover at slippe for tidstyranniet slipper sygeplejen også for dobbeltarbejde. Fremover skal de dokumentere ude hos borgerne via en Ipad. Tidligere skulle de både dokumentere i borgernes papirjournaler - og igen elektronisk, når de kom hjem på kontoret.

- Opgøret med den her dobbeltdokumentation giver mere tid sammen med borgerne, og det, synes jeg, er utroligt positivt. Medarbejderne kan nu komme i tættere dialog med borgerne omkring deres dokumentation og få større mulighed for at inddrage dem. Det betyder også, at risikoen for fejl og utilsigtede hændelser forventes at blive reduceret, siger Ninna Thomsen.

Mere af samme skuffe

Kredsformand Vibeke Westh fra Dansk Sygeplejeråd Kreds Hovedstaden, hilser de nye tiltag i Københavns kommunale sygepleje velkommen.

- Tidsregistreringen blev oplevet som en kontrolfunktion, og nu hvor det falder bort, bringer det den gensidige tillid mellem medarbejder og forvaltning tilbage, siger Vibeke Westh. Hun understreger dog samtidigt, at dokumentation er rigtig vigtig for kvaliteten i sygeplejen.

- Alle sygeplejersker er interesserede i at arbejde efter det, der reelt virker. Derfor skal vi have fokus tilbage på indsamling af viden i stedet for på registrering af handlinger og tid. Og vi bakker fuldstændig op om Københavns Kommunes beslutning og opfordrer til mere af samme skuffe, siger Vibeke Westh.

Tilmeld nyhedsbrev

Læs også

08/4/21 8:14

Politik
Lars Løkke smider kæmpe bombe: Hyrer tidligere Venstre-figurLars Løkke Rasmussen har hyret den tidligere Venstre-figur, der nu gør comeback efter tre års pause fra politik.

23/10/16 7:35

Politik
Morten Messerschmidt sygemeldt på ubestemt tidMesserschmidt er blevet sygemeldt og Dansk Folkeparti har nu øget det beløb, der tilbagebetales, til 2.5 million kroner.

03/2/22 9:31

Politik
Vanvittig løn: Så meget får Barbara BertelsenDet lille webmedie Journalista.dk har undersøgt, hvad en af hovedrolleindehaverne i Minksagen, Barara Bertelsen får i årsløn. Svaret er, at departementschefen og dermed den øverst placerede embedsmand i Statsministeriet tjener langt mere end Statsministeren.

10/5/22 12:28

Europa
Se videoen: Svensk granatkaster pulveriserer russisk tankUkraines forsvar har offentliggjort en video af en russisk tank, der bliver sprængt i luften - angiveligt med en granatkaster leveret af Sverige.

04/5/22 1:56

Kommunalt
P-selskaber skovler formuer ind på ulovlige p-afgifterHvis du klager over en p-afgift, kan det være en god ide at tage sagen hele vejen til Parkeringsklagenævnet.

06/5/22 7:08

Europa
Forsker: Derfor er Ukraine begyndelsen på enden for PutinVerden holder vejret, for vil Putin erklære officielt krig mod Ukraine d. 9. maj? Uanset hvad ser norsk forsker sprækker i Putins ellers så solide greb om magten i Rusland.

05/5/22 2:41

Putin vil ydmyge 500 ukrainske krigsfanger under paradeHvert år fejrer Rusland d. 9. maj med en stor parade - men organisation advarer om, at årets fejring bliver anderledes brutal.

04/5/22 7:34

Politik
Stolt Mette Frederiksen: For første gang i 20 årMette Frederiksen glæder sig over at det nu sker for første gang i 20 år.