Værter skal få nye københavnere til at blande sig i byen

30/6/11 2:42

Københavns Kommune

Efter sommerferien starter et nyt værtsprojekt, der skal hjælpe udlændinge med at falde til i Danmark. Allerede nu kan du melde dig som vært.

150 nye københavnere skal matches med 150 frivillige værter. De nyankomne udlændinge vil gen-nem værtsprogrammet få tilknyttet en vært, der skal hjælpe med praktiske ting, svare på spørgsmål og hjælpe med de danske gloser.

”Vi vil gerne gå skridtet videre i vores inklusionsindsats,” fortæller beskæftigelses- og integrations-borgmester Anna Mee Allerslev (R), der står bag initiativet, ”og vi håber, at mange københavnere vil tage imod den her chance for at blande sig i byen og åbne deres netværk for andre.”

Mange nytilkomne udlændinge har et meget begrænset socialt netværk og har svært ved at orientere sig i byen og dens servicetilbud. Mangelfulde sprogkundskaber og viden om byen kan gøre det svært at få adgang til arbejdsmarked, uddannelse og foreningsliv. Undersøgelser viser samtidig, at den største årsag til at udenlandske arbejdstagere og deres familier rejser hjem igen er, at familierne har svært ved at falde til, fordi det er svært at opnå kontakt til danske familier.

Blandet målgruppe
Målgruppen for værtsprogrammet er både ressourcestærke og ressourcesvage indvandrere, flygtnin-ge, ægtefæller, EU-borgere etc. Jobcenter København rekrutterer de nytilkomne, som har brug for en ekstra hånd, mens Dansk Flygtningehjælp og Foreningen Nydansker står for at finde beredvillige københavnere.

Værtsprogrammet etableres som et 2-årigt forsøgsprojekt med start efter sommerferien, men allerede nu kan frivillige værter melde sig.
Vil du være med?
Skriv til Kari Mørkøre-Yde på [email protected]
 

Tilmeld nyhedsbrev

Læs også

08/4/21 8:14

Politik
Lars Løkke smider kæmpe bombe: Hyrer tidligere Venstre-figurLars Løkke Rasmussen har hyret den tidligere Venstre-figur, der nu gør comeback efter tre års pause fra politik.

23/10/16 7:35

Politik
Morten Messerschmidt sygemeldt på ubestemt tidMesserschmidt er blevet sygemeldt og Dansk Folkeparti har nu øget det beløb, der tilbagebetales, til 2.5 million kroner.

03/2/22 9:31

Politik
Vanvittig løn: Så meget får Barbara BertelsenDet lille webmedie Journalista.dk har undersøgt, hvad en af hovedrolleindehaverne i Minksagen, Barara Bertelsen får i årsløn. Svaret er, at departementschefen og dermed den øverst placerede embedsmand i Statsministeriet tjener langt mere end Statsministeren.

04/5/22 1:56

Kommunalt
P-selskaber skovler formuer ind på ulovlige p-afgifterHvis du klager over en p-afgift, kan det være en god ide at tage sagen hele vejen til Parkeringsklagenævnet.

06/5/22 7:08

Europa
Forsker: Derfor er Ukraine begyndelsen på enden for PutinVerden holder vejret, for vil Putin erklære officielt krig mod Ukraine d. 9. maj? Uanset hvad ser norsk forsker sprækker i Putins ellers så solide greb om magten i Rusland.

05/5/22 2:41

Putin vil ydmyge 500 ukrainske krigsfanger under paradeHvert år fejrer Rusland d. 9. maj med en stor parade - men organisation advarer om, at årets fejring bliver anderledes brutal.

10/5/22 12:28

Europa
Se videoen: Svensk granatkaster pulveriserer russisk tankUkraines forsvar har offentliggjort en video af en russisk tank, der bliver sprængt i luften - angiveligt med en granatkaster leveret af Sverige.

04/5/22 7:34

Politik
Stolt Mette Frederiksen: For første gang i 20 årMette Frederiksen glæder sig over at det nu sker for første gang i 20 år.