København dropper lektierne

13/09/2012 21:25

Københavns Kommune

To folkeskoler i København skal fra næste år droppe lektierne. Det blev resultatet, da der i dag blev indgået budgetforlig på Københavns Rådhus. Enhedslisten jubler. Københavnske folkeskoleelever kan godt begynde at glæde sig til næste skoleår. For der indfører kommunen forsøg med lektiefri skoler.

Det var Enhedslisten, der krævede penge til forsøget på budgettet:

- Lektier stammer fra dengang, hvor skolen gik ud på at lære kongerækken udenad og skrive skråskrift. I dag er det helt andre ting eleverne skal lære og derfor er der god grund til, at spørge sig selv om lektierne nytter. Det er der faktisk en del forskning, der siger, at de ikke gør, siger Enhedslistens undervisningsordfører Rikke Lauritzen.

Erfaringerne fra både ind- og udland viser, at lektiefri skoler får en bedre og mere rolig undervisning fordi alle elever er forberedt. Samtidig viser forskningen, at traditionelle lektier, der går ud på at løse en bestemt mængde opgaver eller læser et antal sider i en lærebog, ikke har nogen nævneværdig effekt.

Rikke Lauritzen lægger ikke skjul på, at forsøget også handler om at skabe lighed i Folkeskolen:

- Vi ved, at børn fra privilegerede hjem er gode til at lave lektier og får en masse hjælp dertil af deres forældre. Børn fra bogligt svage hjem har derimod sværere ved det. Ved at øvelserne foregår i undervisningstiden, så sikrer vi at alle har samme udgangspunkt, siger hun.

Forsøget vil foregå på 4-6. Klassetrin.

Mest Læste

Annonce