Nyt bibliotek i ørestad indvies

06/6/12 12:05

Københavns Kommune

I forbindelse med byggeriet af Ørestad Skole får København nu et splinternyt integreret folke- og skolebibliotek, der lige fra start er tænkt sammen med fælles areal, bøger og leder. Biblioteket indvies torsdag den 7. juni kl. 11.


For godt et år siden åbnede Københavns Kommune et nyt bibliotek på Rentemestervej i Nordvest. Nu er turen kommet til Ørestad, hvor det nye bibliotek bliver en integreret del af Ørestad Skole.

Det giver flere kvadratmeter, fælles læringscenter, mere åbningstid for skolen samt bedre faciliteter både for skole og bibliotek såsom dramasal og biograf. Også eleverne hos naboen, Ørestad Gymnasium, der ikke har eget bibliotek, vil kunne drage store fordele af det nye tilbud.

”I København lukker vi ikke biblioteker. Vi åbner nye, fordi vi ved, det kan betale sig. Blandt andet, fordi et bibliotek ikke kun er et sted, hvor man låner bøger og andre ting. Det er også et mødested, hvor man kan samles og lave en masse af de ting, som er sjove i hverdagen. Ikke mindst i en ny bydel som Ørestad, får biblioteket en væsentlig funktion som lokalt kulturcentrum, og jeg er sikker på, at Ørestad Bibliotek bliver en lige så velbesøgt kulturinstitution som alle de andre biblioteker allerede er det i København,” siger kultur- og fritidsborgmester Pia Allerslev (V).

Ørestad Bibliotek holder, som det foreløbig tredje i København, åbent alle ugens syv dage fra 8 til 22. En del af tiden ubemandet, men hvor man kan lukke sig ind og bruge bibliotekets tilbud ved hjælp af sundhedskortet på lige det tidspunkt, hvor det passer ind i en travl hverdag.

Se video om biblioteket her

Samtidig byder Ørestad Bibliotek på den nyeste digitale teknologi for at skabe det bedste tilbud til borgerne. Teknologien kan ikke blot bruges til at formidle bibliotekets tilbud, men giver også brugerne adgang til at formidle deres egne projekter til andre borgere.

Tilmeld nyhedsbrev

Mest Læste

Annonce