El-cykler er en succes i hjemmeplejen i Køge.

El-cykler er vejen frem for hjemmeplejen

Bæredygtighed

27/03/2014 14:59

Nick Allentoft

El-cykler viser sig at øge effektiviteten og arbejdsglæden i hjemmeplejen. Kommune har haft succes med at bruge el-cykler.

Der er fuld fart på hjemmeplejen i Køge Kommune, og især efter de har fået 20 nye el-cykler. Det har givet mere overskud til at hjælpe ældre borgere i deres hjem i alt slags vejr.

I regn og slud skal hjemmeplejen ud. Det er i de seneste par måneder blevet nemmere for Køge Kommunes mange hjemmeplejere og sygeplejersker, der før har brugt bil eller almindelig cykel, når de skulle på hjemmebesøg. Nu har de også mulighed for at bruge en el-cykel, der gør det nemt og bekvemt at hjælpe ældre i deres hjem. Hos hjemmeplejen i Sandmarksbo, er de ikke i tvivl – el-cyklen giver de almindelige cykler baghjul.

Fra outsider til kæmpe hit

Faktisk var el-cyklen ikke populær til at begynde med, da den kom til Sandmarksbo hjemmepleje i januar måned. Sygeplejerske Nina Elmfelt husker tydeligt sin egen skepsis:

”Jeg troede ikke, at jeg ville kunne finde ud af sådan en el-cykel. Efter en måneds tid gav jeg den alligevel en chance og fandt ud af, at det kunne jeg jo sagtens.”

I dag har Nina Elmfelts begejstring over el-cyklen bredt sig til resten af hendes team. Af de 20 cykler, som hele Køge Kommunes hjemmepleje har fået, har sygeplejerskerne på Sandmarksbo fået en enkelt el-cykel til rådighed. Det har skabt en venskabelig konkurrence om, hvem der mon får lov til at bruge el-cyklen i dag.

En hverdag med overskud

For Nina Elmfelt og hjemmeplejen i Sandmarksbo har el-cyklen givet mere overskud internt i deres team, fordi de sparer tid i hverdagen.

”Vi har fået meget mere fleksibilitet, fordi det er så hurtigt at komme rundt. Det gør det meget nemmere at hjælpe hinanden, fordi vi har mere overskud til at gøre det,” forklarer Nina Elmfelt.

Hendes kollega, Kirsten Hesselberg, uddyber:

”El-cyklen giver os lyst til at tage cyklen, også selvom det blæser, og det har skabt bedre rammer for vores besøg til de ældre. Praktisk set får vi mere tid til omsorg, men også mentalt får vi mere overskud til at gøre vores job”.

De to sygeplejersker nyder den motion cyklingen giver, og kan nemt komme op på 12-15 km om dagen.

Du kan gratis låne en el-cykel

Hvis du har lyst til at prøve en el-cykel, kan du gratis låne en hos Det Grønne Hus i op til en uge. I øjeblikket har Det Grønne Hus en enkelt el-cykel, men fra d. 1. april 2014 vil der være fire el-cykler til udlån.

Mest Læste

Annonce