Digitaliseringen rykker ind hos børn i dagtilbuddene

Velfærd

30/10/12 1:36

Nick Allentoft

Børneudvalget i Kolding Kommune tager nu konsekvensen af, at de digitale medier for længst er rykket ind i stort set alle hjem, og af samme grund er disse medier også blevet en del af hverdagen for de alleryngste medlemmer af familierne.

Derfor har udvalget taget initiativ til, at der skal udarbejdes en digitaliseringsstrategi på dagtilbudsområdet i Kolding Kommune, og udvalget har netop godkendt et oplæg til en sådan strategi, som bl.a. indebærer, at der i begyndelsen af det kommende år skal gennemføres en række pilotprojekter, hvor digitale medier indgår som en integreret del af det pædagogiske arbejde med de mindste børn.

- De digitale medier er jo i de seneste år blevet en stor del af hverdagslivet i stort set enhver familie, og om få år vil det være en kendsgerning i samtlige familier, så det vi i dag har at forholde os til politisk er ikke om de digitale medier skal ind i vores dagtilbud. Vores opgave er derimod at tage stilling til hvordan og hvornår, det giver mening at inddrage de digitale medier i det pædagogiske arbejde helt ned i de yngste årgange, siger formanden for Børneudvalget i Kolding Kommune, Jørn Dohrmann, der forventer sig meget af de pilotprojekter, der sættes i gang om kort tid.

Mange små børn er allerede fortrolige med at bruge digitale medier hjemmefra, og hensigten med Børneudvalgets initiativ er at bygge videre på disse kompetencer og videreudvikle det, man kunne kalde børnenes digitale dannelse.

Samtidig giver det en mulighed for at støtte de børn, der ikke har en mulighed for et digitalt kendskab hjemmefra, og ved at benytte forskellige digitale medier i dagtilbuddene understøttes børnenes muligheder for at udvikle sociale og personlige kompetencer på nye måder.

Der afvikles fra årsskiftet i alt fire pilotprojekter, og der er stor interesse hos institutionerne om at blive udvalgt til at deltage i projekterne.
Projekterne skal belyse de pædagogiske muligheder, de personalemæssige og tekniske udfordringer, hvilke faldgrupper man render ind i og hvilke etiske overvejelser, der skal gøres i forbindelse med at anvende de elektroniske medier i det pædagogiske arbejde.
 

Tilmeld nyhedsbrev

Læs også

08/4/21 8:14

Politik
Lars Løkke smider kæmpe bombe: Hyrer tidligere Venstre-figurLars Løkke Rasmussen har hyret den tidligere Venstre-figur, der nu gør comeback efter tre års pause fra politik.

23/10/16 7:35

Politik
Morten Messerschmidt sygemeldt på ubestemt tidMesserschmidt er blevet sygemeldt og Dansk Folkeparti har nu øget det beløb, der tilbagebetales, til 2.5 million kroner.

03/2/22 9:31

Politik
Vanvittig løn: Så meget får Barbara BertelsenDet lille webmedie Journalista.dk har undersøgt, hvad en af hovedrolleindehaverne i Minksagen, Barara Bertelsen får i årsløn. Svaret er, at departementschefen og dermed den øverst placerede embedsmand i Statsministeriet tjener langt mere end Statsministeren.

04/5/22 1:56

Kommunalt
P-selskaber skovler formuer ind på ulovlige p-afgifterHvis du klager over en p-afgift, kan det være en god ide at tage sagen hele vejen til Parkeringsklagenævnet.

10/5/22 12:28

Europa
Se videoen: Svensk granatkaster pulveriserer russisk tankUkraines forsvar har offentliggjort en video af en russisk tank, der bliver sprængt i luften - angiveligt med en granatkaster leveret af Sverige.

06/5/22 7:08

Europa
Forsker: Derfor er Ukraine begyndelsen på enden for PutinVerden holder vejret, for vil Putin erklære officielt krig mod Ukraine d. 9. maj? Uanset hvad ser norsk forsker sprækker i Putins ellers så solide greb om magten i Rusland.

05/5/22 2:41

Putin vil ydmyge 500 ukrainske krigsfanger under paradeHvert år fejrer Rusland d. 9. maj med en stor parade - men organisation advarer om, at årets fejring bliver anderledes brutal.

04/5/22 7:34

Politik
Stolt Mette Frederiksen: For første gang i 20 årMette Frederiksen glæder sig over at det nu sker for første gang i 20 år.