EU-Midler hjalp LM-fyrede videre på jobmarkedet

28/11/12 10:15

Kolding Kommune

406 medarbejdere hos LM Glasfiber i Lunderskov og Hammerslev tog i mod tilbuddet om uddannelse, da virksomheden i 2009-2010 måtte afskedige næsten 1.650 medarbejdere, og det har hjulpet dem videre på jobmarkedet, viser en ny evalueringsrapport. Således var 110 ud af de 406 allerede i job ved udgangen af 2.

kvartal i år, hvor projektet sluttede.


Umiddelbart efter afskedigelserne blev der søgt om hjælp fra EU's Globaliseringsfond, og de bevilligede 45,7 mio. kr. har gjort det muligt med en ekstraordinær indsats for at sikre de ledige en hurtig og varig tilbagevenden til arbejdsmarkedet.
Rapporten om projektet, der blev gennemført som et bredt samarbejde mellem de tre kommuner, Region Syddanmark og lokale uddannelsesinstitutioner og a-kasser, fortæller, at en af styrkerne har været samarbejdet uddannelsesinstitutionerne imellem.
Her har man blandt de deltagende 16 institutioner udviklet et indledende forløb for deltagerne, som skulle afklare og vejlede dem hen imod fremtidige udannelses- og jobmuligheder. Evalueringen viser også stor tilfredshed og udbytte med de efterfølgende videre uddannelsesforløb, som har opkvalificeret deltagerne til nye brancher.


Ufaglærte fra industrien
Mange af de afskedigede fra LM Glasfiber er ufaglærte med primær erfaring fra industrien, men da branchen er i tilbagegang, og virksomhederne i højere grad efterspørger uddannet arbejdskraft, har der været behov for at hjælpe de afskedigede til job i de nye brancher, der er i vækst i regionen, blandt andet inden for områder som design, turisme, energi, fødevarer og sundhed.
Evalueringen viser, at det især områderne energi og fødevarer/sundhed, som deltagerne har søgt opkvalificeringen inden for. Samtidig er flere blevet opkvalificeret fra ufaglært til faglært inden for uddannelser som elektriker, plastmager, vingemølleteknikere og lignende.
Regionsrådsformand fra Region Syddanmark, Carl Holst (V), påpeger, at LM-projektet har spillet en væsentlig rolle for, at de afskedigede fra LM-Glasfiber kan finde og fastholde ny beskæftigelse.
- Samtidig har LM-projektet bidraget til at sikre, at virksomhederne i området - ikke mindst de fire vækstbrancher - fremover kan rekruttere den nødvendige arbejdskraft, så mulighederne for vækst og beskæftigelse ikke bremses af mangel på kvalificeret arbejdskraft, fastslår Carl Holst.


Mere afklarede om jobmuligheder
Deltagerne vurderer selv, at de gennemførte uddannelsesforløb samt de supplerende aktiviteter har bidraget til, at de dels er blevet mere afklarede om fremtidige job- og uddannelsesmuligheder, og dels er kommet tættere på job.
- Mange deltagere vurderer selv, at LM-projektet har været afgørende for deres fremtidige muligheder på arbejdsmarkedet. Selv nogle af de deltagere, der var skeptiske ved projektets start, tilkendegiver ved afslutningen at LM-projektet, at projektet har åbnet deres øjne for vigtigheden af uddannelse samt har givet dem mod på at søge nye karriereveje, hvor jobmulighederne er bedre end i industrien, forklarer borgmester i Kolding Kommune, Jørn Pedersen (V).

Tilmeld nyhedsbrev

Læs også

08/4/21 8:14

Politik
Lars Løkke smider kæmpe bombe: Hyrer tidligere Venstre-figurLars Løkke Rasmussen har hyret den tidligere Venstre-figur, der nu gør comeback efter tre års pause fra politik.

23/10/16 7:35

Politik
Morten Messerschmidt sygemeldt på ubestemt tidMesserschmidt er blevet sygemeldt og Dansk Folkeparti har nu øget det beløb, der tilbagebetales, til 2.5 million kroner.

03/2/22 9:31

Politik
Vanvittig løn: Så meget får Barbara BertelsenDet lille webmedie Journalista.dk har undersøgt, hvad en af hovedrolleindehaverne i Minksagen, Barara Bertelsen får i årsløn. Svaret er, at departementschefen og dermed den øverst placerede embedsmand i Statsministeriet tjener langt mere end Statsministeren.

10/5/22 12:28

Europa
Se videoen: Svensk granatkaster pulveriserer russisk tankUkraines forsvar har offentliggjort en video af en russisk tank, der bliver sprængt i luften - angiveligt med en granatkaster leveret af Sverige.

12/5/21 8:12

Politik
Mette Frederiksen raser: Stop med detStatsministeren kom op i det røde felt, da hun under gårsdagens spørgetime fik et spørgsmål fra Liberal Alliances partileder, Alex Vanopslagh.

04/5/22 1:56

Kommunalt
P-selskaber skovler formuer ind på ulovlige p-afgifterHvis du klager over en p-afgift, kan det være en god ide at tage sagen hele vejen til Parkeringsklagenævnet.

06/5/22 7:08

Europa
Forsker: Derfor er Ukraine begyndelsen på enden for PutinVerden holder vejret, for vil Putin erklære officielt krig mod Ukraine d. 9. maj? Uanset hvad ser norsk forsker sprækker i Putins ellers så solide greb om magten i Rusland.

05/5/22 2:41

Putin vil ydmyge 500 ukrainske krigsfanger under paradeHvert år fejrer Rusland d. 9. maj med en stor parade - men organisation advarer om, at årets fejring bliver anderledes brutal.