Fremtidens bibliotek holder åbent, når folk har fri

11/08/2011 12:41

Kolding Kommune

Godt nyt til alle borgere i Kolding. Det skal være slut med at gå forgæves på biblioteket. Alle borgerne i Kolding får nu nemmere adgang til at besøge Kolding Bibliotek i ydertimerne. Både morgen og aften. Kultur- og Erhversudvalget har netop besluttet at udvide åbningstiden fra 1. april 2012 på Kolding Bibliotek med 18 timer om ugen.

Kultur- og Erhversudvalget er meget begejstret for det nye initiativ, som alene finansieres gennem en ny og mere fleksibel anvendelse af den bibliotekariske betjening. Et godt eksempel, på et innovativt bibliotekstilbud, der ikke koster Kolding Kommune ekstra.
”Der er et stort behov for, at borgere i Kolding selv kan bestemme, hvornår de vil besøge Kolding Bibliotek. Det er der nu mulighed for. Kolding Bibliotek er det første hovedbibliotek i landet, der er banebrydende med åbnings-tider frem til kl. 22.00” siger Formand for Kultur- og Erhversudvalget Marlene Lorentzen.

Beslutningen sker på baggrund af den store succes, det har været at udvi-de åbningstiden på lokalbibliotekerne i Christiansfeld, Vamdrup og Lunderskov, hvor der efterfølgende er konstateret en stigning i besøgstallet på op til 40 %.

De nye åbningstider betyder, at Kolding Bibliotek holder åbent med selvbe-tjening alle hverdage allerede fra kl. 8.00 om morgenen. Derudover vil biblioteket på to hverdagsaftener holde åbent med biblioteksbetjening helt frem til kl. 22.00. De nuværende åbningstider er fra kl. 10.00 til 18.00 på alle hverdage.

”Det er vigtigt, at vi har et levende bibliotek også om aftenen. Den udvide-de åbningstid vil både understøtte og styrke de mange kulturelle aktiviteter, der finder sted på Kolding Bibliotek” siger Marlene Lorentzen.

De udvidede åbningstider på Kolding Bibliotek løber frem til 1. april 2013, hvorefter Kultur- og Erhversudvalget beslutter om de nye åbningstider skal gøres permanent.

Mest Læste

Annonce