Fyrværkerigrunden udpeget til fremtidens boligbyggeri

08/04/2013 14:57

Kolding Kommune

Kløvkær - den såkaldte fyrværkerigrund - bliver rammen for 35 nye familieboliger, som skal sætte nye standarder for innovativt, grønt boligbyggeri.

Det er Ministeriet for By, Bolig og Landdistrikter og Arkitektforeningen, der står bag initiativet i samarbejde med Lejerbo og Kolding Kommune.

I 2004 blev Kløvkær og store dele af Seest hårdt ramt af fyrværkeriulykken. Nu er der udsigt til, at grunden bliver forvandlet til 35 nye, attraktive familieboliger, som skal opfylde de skærpede krav om bæredygtighed i nyt boligbyggeri. Ministeriet for By, Bolig og Landdistrikter og Arkitektforeningen har i en konkurrence udvalgt Kolding Kommune, som sammen med Lejerbo har budt ind med 35 boliger i lavt byggeri på Kløvkær-grunden. Med udvælgelsen følger en åben arkitektkonkurrence, som skal sikre det det bedste og mest innovative byggeri.
 

En af ’De 10 store’
Knud Erik Langhoff, formand for Teknik- og Boligudvalget, glæder sig over, at Kolding er udvalgt til pionerbyggeriet som den ene af to kommuner:
’Vi står nu med en fantastisk mulighed for at kunne realisere et af vores 10 store udviklingsprojekter, som Kløvkær er udnævnt til. Samtidig kan vi indfri kravene til flere almene familieboliger med konkurrencedygtig husleje, som får en særdeles attraktiv beliggenhed tæt på naturen og centrum’, siger Knud Erik Langhoff og fortsætter:
’Med den historie, som grunden har, er det vigtigt for os, at byggeriet bliver udviklet med stor respekt for områdets særlige karakter og i tæt dialog med lokalområdet. En stor del af grunden er udlagt som fredet natur og det skal byggeriet selvfølgelig tage hensyn til’, understreger Knud Erik Langhoff.
 

Visionen skal tænkes ind
Knud Erik Langhoff forventer desuden, at projektet giver en oplagt mulighed for at bringe kommunens nye vision, Vi designer livet, i spil. Det er planen, at designtænkning anvendes i alle nye udviklingsprojekter i kommunen, og det kommer blandt andet til at ske med brugerinddragelse og ved at eksperimentere med nye samarbejdsformer og nytænkning.
Ministeriet for By, Bolig og Landdistrikter har udvalgt Kolding på betingelse af politisk godkendelse. Sagen behandles i Økonomiudvalget og i Byrådet den 8. april.

Mest Læste

Annonce