Internationalt samarbejde om socialøkonomiske virksomheder

25/09/2012 14:08

Kolding Kommune

Kolding pak integrerer nogle af de unge og dårligst stillede borgere, mens forpagteren af Cafe Geo er blind. Begge er såkaldt socialøkonomiske virksomheder, som kommuner og virksomheder fra Belgien, England og Danmark nu mødes for at skabe flere af.

Kolding Kommune står som tovholder for samarbejdet, der skydes i gang i uge 39, hvor parterne fra de tre lande mødes for første gang. Målet er at udvikle og prøve nogle ideer af, så der kan skabes flere jobs til mennesker, der måske ikke lige passer ind på de gængse arbejdspladser.
 

Ønsker flere socialøkonomiske virksomheder

Kolding Kommune var for et par år siden den første kommune i Danmark, der udarbejdede en strategi omkring socialøkonomiske virksomheder. Vi er frontløber på dette område, og der har været forskellige aktiviteter og netværksmøder. Det er fortsat et mål at skabe 10 Socialøkonomiske virksomheder, og det skal det internationale samarbejde hjælpe med.

I løbet af det næste 1½ år skal deltagerne fra de tre lande teste, hvordan man lokalt kan hjælpe borgere der står på kanten af arbejdsmarkedet og har udfordringer med at få fodfæste på arbejdsmarkedet. Målet er selv at skubbe offentlige sektor, konventionelle virksomheder og socialøkonomiske virksomheder tættere på hinanden.

Fra hvert land deltager en kommune, en socialøkonomisk virksomhed og "almindelig" virksomhed, fx en bank. Det nye makkerskab supplerer de aktiviteter som Kolding Kommune har taget på det socialøkonomiske område, blandt andet med en fond på 350.000 kr. der hjælper sociale iværksættere og støtte til at etablere Det Socialøkonomiske Center i Trekanten.
 

Mest Læste

Annonce