Kolding: To nye moderne plejecentre erstatter fire gamle

04/08/2011 10:40

Kolding Kommune

De kommende år opfører Kolding Kommune to nye, moderne plejecentre. De skal erstatte fire ældre plejecentre, som ikke mere skal bruges som plejecentre. Det første plejecenter kommer til at ligge på Bertram Knudsens Vej i Kolding. Her ventes de ældre at kunne flytte ind i september 2013, mens det nye plejecenter i Vonsild skal stå klart i slutningen af 2014. De fire mindre plejecentre, som skal nedlægges, er:

Kløverhøj i Kolding
Basagerhus i Nr. Bjert
Egebo i Sdr. Bjert
Vonsildhave i Vonsild

”Det er selvfølgelig vemodigt at lukke plejecentre, som beboere og medarbejdere er glade for. Men de fire plejecentre har haft deres tid. De er ikke længere tidssvarende, og jeg er sikker på, at både beboere og ansatte bliver glade for de nye, moderne plejecentre,” siger Søren Rasmussen, formand for Seniorudvalget.
Fordeling af beboerne

Politikerne i Seniorudvalget besluttede på mødet 3. august 2011, at beboerne fra Kløverhøj, Basagerhus og Egebo bliver tilbudt bolig på det nye plejecenter på Bertram Knudsens Vej, mens beboerne på Vonsildhave flytter til det nye plejecenter i Vonsild.

”Vi har truffet beslutningen allerede nu for at give beboere og medarbejdere vished om, hvad der skal ske. Det kan forhåbentlig skabe lidt ro, og så vil vi naturligvis gøre alt, hvad der står i vores magt for, at flytningen bliver så lempelig som muligt,” siger udvalgsformanden.
Fastholder attraktiv placering

Det nye plejecenter i Vonsild skal ligge samme sted som Vonsildhave. Derfor skal de gamle bygninger rives ned, før der kan bygges nyt på grunden. Det betyder, at beboerne skal midlertidigt genhuses fra januar 2013 til slutningen af 2014. Hovedparten af beboerne vil blive tilbudt en bolig på Kløverhøj, mens de øvrige vil blive midlertidigt indkvarteret på andre af kommunens plejecentre.

”Det er selvfølgelig beklageligt, at beboerne fra Vonsildhave skal flytte to gange. Men vi har valgt at fastholde den attraktive placering af plejecentret i Vonsild, fordi det ligger tæt på centrum i Vonsild og tæt på busholdepladser,” forklarer Søren Rasmussen og fortsætter:

”Derudover gør vi det, at vi fra september stopper for visiteringen af beboere til Vonsildhave. Der er ingen grund til at tage nye beboere ind, hvis de allerede igen om kort tid skal flytte igen.”

I den kommende tid bliver der holdt informationsmøder om ændringerne for bruger- og pårørenderådene på de berørte plejecentre.

FAKTA: Om de nye plejecentre

Plejecentret på Bertram Knudsens Vej vil rumme 90 plejeboliger, mens der på det nye center i Vonsild vil være 60 boliger.

De nye plejecentre bliver bygget efter de principper for fremtidens plejecentre, som Seniorudvalget i samarbejde med Ældrerådet har udarbejdet. Principperne handler dels om, hvordan beboerne sikres trygge og behagelige omgivelser, dels om hvordan fremtidens udstyr og teknologi-løsninger kan gøre tilværelsen bedre for borgerne og arbejdet nemmere for personalet.

Mest Læste

Annonce