Kolding: To nye moderne plejecentre erstatter fire gamle

04/8/11 8:40

Kolding Kommune

De kommende år opfører Kolding Kommune to nye, moderne plejecentre. De skal erstatte fire ældre plejecentre, som ikke mere skal bruges som plejecentre. Det første plejecenter kommer til at ligge på Bertram Knudsens Vej i Kolding. Her ventes de ældre at kunne flytte ind i september 2013, mens det nye plejecenter i Vonsild skal stå klart i slutningen af 2014. De fire mindre plejecentre, som skal nedlægges, er:

Kløverhøj i Kolding
Basagerhus i Nr. Bjert
Egebo i Sdr. Bjert
Vonsildhave i Vonsild

”Det er selvfølgelig vemodigt at lukke plejecentre, som beboere og medarbejdere er glade for. Men de fire plejecentre har haft deres tid. De er ikke længere tidssvarende, og jeg er sikker på, at både beboere og ansatte bliver glade for de nye, moderne plejecentre,” siger Søren Rasmussen, formand for Seniorudvalget.
Fordeling af beboerne

Politikerne i Seniorudvalget besluttede på mødet 3. august 2011, at beboerne fra Kløverhøj, Basagerhus og Egebo bliver tilbudt bolig på det nye plejecenter på Bertram Knudsens Vej, mens beboerne på Vonsildhave flytter til det nye plejecenter i Vonsild.

”Vi har truffet beslutningen allerede nu for at give beboere og medarbejdere vished om, hvad der skal ske. Det kan forhåbentlig skabe lidt ro, og så vil vi naturligvis gøre alt, hvad der står i vores magt for, at flytningen bliver så lempelig som muligt,” siger udvalgsformanden.
Fastholder attraktiv placering

Det nye plejecenter i Vonsild skal ligge samme sted som Vonsildhave. Derfor skal de gamle bygninger rives ned, før der kan bygges nyt på grunden. Det betyder, at beboerne skal midlertidigt genhuses fra januar 2013 til slutningen af 2014. Hovedparten af beboerne vil blive tilbudt en bolig på Kløverhøj, mens de øvrige vil blive midlertidigt indkvarteret på andre af kommunens plejecentre.

”Det er selvfølgelig beklageligt, at beboerne fra Vonsildhave skal flytte to gange. Men vi har valgt at fastholde den attraktive placering af plejecentret i Vonsild, fordi det ligger tæt på centrum i Vonsild og tæt på busholdepladser,” forklarer Søren Rasmussen og fortsætter:

”Derudover gør vi det, at vi fra september stopper for visiteringen af beboere til Vonsildhave. Der er ingen grund til at tage nye beboere ind, hvis de allerede igen om kort tid skal flytte igen.”

I den kommende tid bliver der holdt informationsmøder om ændringerne for bruger- og pårørenderådene på de berørte plejecentre.

FAKTA: Om de nye plejecentre

Plejecentret på Bertram Knudsens Vej vil rumme 90 plejeboliger, mens der på det nye center i Vonsild vil være 60 boliger.

De nye plejecentre bliver bygget efter de principper for fremtidens plejecentre, som Seniorudvalget i samarbejde med Ældrerådet har udarbejdet. Principperne handler dels om, hvordan beboerne sikres trygge og behagelige omgivelser, dels om hvordan fremtidens udstyr og teknologi-løsninger kan gøre tilværelsen bedre for borgerne og arbejdet nemmere for personalet.

Tilmeld nyhedsbrev

Læs også

08/4/21 8:14

Politik
Lars Løkke smider kæmpe bombe: Hyrer tidligere Venstre-figurLars Løkke Rasmussen har hyret den tidligere Venstre-figur, der nu gør comeback efter tre års pause fra politik.

23/10/16 7:35

Politik
Morten Messerschmidt sygemeldt på ubestemt tidMesserschmidt er blevet sygemeldt og Dansk Folkeparti har nu øget det beløb, der tilbagebetales, til 2.5 million kroner.

03/2/22 9:31

Politik
Vanvittig løn: Så meget får Barbara BertelsenDet lille webmedie Journalista.dk har undersøgt, hvad en af hovedrolleindehaverne i Minksagen, Barara Bertelsen får i årsløn. Svaret er, at departementschefen og dermed den øverst placerede embedsmand i Statsministeriet tjener langt mere end Statsministeren.

10/5/22 12:28

Europa
Se videoen: Svensk granatkaster pulveriserer russisk tankUkraines forsvar har offentliggjort en video af en russisk tank, der bliver sprængt i luften - angiveligt med en granatkaster leveret af Sverige.

04/5/22 1:56

Kommunalt
P-selskaber skovler formuer ind på ulovlige p-afgifterHvis du klager over en p-afgift, kan det være en god ide at tage sagen hele vejen til Parkeringsklagenævnet.

06/5/22 7:08

Europa
Forsker: Derfor er Ukraine begyndelsen på enden for PutinVerden holder vejret, for vil Putin erklære officielt krig mod Ukraine d. 9. maj? Uanset hvad ser norsk forsker sprækker i Putins ellers så solide greb om magten i Rusland.

12/5/21 8:12

Politik
Mette Frederiksen raser: Stop med detStatsministeren kom op i det røde felt, da hun under gårsdagens spørgetime fik et spørgsmål fra Liberal Alliances partileder, Alex Vanopslagh.

05/5/22 2:41

Putin vil ydmyge 500 ukrainske krigsfanger under paradeHvert år fejrer Rusland d. 9. maj med en stor parade - men organisation advarer om, at årets fejring bliver anderledes brutal.