Kolding uddanner fremtidens klimaentreprenører

Bæredygtighed

11/08/2017 11:50

Kolding Kommune

Som en del af projektet 'Sammen om Klimatilpasning' står Kolding Kommune og BlueKolding sammen med 10 andre partnere bag en ny efteruddannelse for kloakmestre, entreprenører og anlægsgartnere. Brancheorganisationerne er begejstrede.

Skybrud og kraftig regn er et stigende problem for mange boligejere, og det er svært at få overblik over de bedste løsninger til at håndtere vandet. Høje priser, få kreative løsninger og en uigennemsigtig proces udfordrer både grundejere og entreprenører.

Kolding Kommune

Kolding Kommune deler viden og deler sine nyheder på DenOffentlige. Læs meget mere om og fra Kolding lige her.

Byggebranchen ønsker mere viden om grønne, tekniske og økonomisk attraktive klimaløsninger. På den nye uddannelse kommer kursisterne til at se på andre løsninger end faskiner og rør, fx regnbede, permeable belægninger, grønne tage og regnbeholdere.

Uddannelse i klima og sociale medier
Mange grundejere søger selv viden om klimaløsninger på nettet. Derfor kommer uddannelsen også til at klæde fagfolket på med den nyeste viden om at møde og vejlede boligejerne online. For mange selvstændige entreprenører er synlighed online ikke en selvfølge, og det kan være et svært felt at gå ind i, når fagligheden er en anden.

“Uddannelsen er lige i øjet, fordi klimatilpasning hos private grundejere bliver mere og mere aktuelt i takt med mere ekstrem regn. Uddannelsen klæder os solidt på til at komme ud og vejlede grundejere om klimasikring og det er godt tænkt at få markedsføring via sociale medier med, for det er der, vi træffer kunderne,” siger Thomas Rasmussen, Ronæs Entreprenør & Anlægsgartner og bestyrelsesmedlem i Danske Kloakmestre.

Nyt vejr, nye muligheder
Den nye uddannelse handler om at se regnvand som en ressource, og dermed passer den perfekt ind i Kolding Kommune og BlueKoldings klimatilpasningsindsats kaldet Klimavand.

“I projekterne i Klimavand har vi sloganet ’Nyt vejr, nye muligheder’, og det handler om at skabe merværdi med de løsninger, vi laver. Den tankegang skal de nye klimaentreprenører tage med ud til deres kunder, så borgerne får udnyttet vandet i stedet for bare at få det af vejen,” forklarer afdelingsleder Merete Valbak fra By- og Udviklingsforvaltningen.

Kolding Kommunes partner i Klimavand-samarbejdet, BlueKolding, står for håndteringen af spildevand i kommunen. Også her er der store forventninger til den nye uddannelse:

“Kloakkerne er hårdt pressede af de stigende regnmængder, så det er en stor hjælp, når grundejere udnytter regnvandet på deres egen grund. Den nye uddannelse og vores tætte samarbejde med Kolding Kommune skal gøre det lettere for både grundejere og entreprenører,” siger Trine Dam Larsen, civilingeniør hos BlueKolding.  

Fakta om uddannelsen som klimaentreprenør:
De 10 partnere, der står bag uddannelsen: CLEAN, BlueKolding, Middelfart Spildevand, IBC, Molio, Faaborg-Midtfyn, Odense, Middelfart, Kolding og Nordfyn kommuner. Desuden bidrager samarbejdspartnerne Teknologisk Institut, AMU- Fyn, Smith Innovation, Byggeriet Kvalitetskontrol, Danske Kloakmestre og Learnmark Horsens til udvikling og udbredelse af konceptet. Projektet og uddannelsen er støttet af Grundejernes Investeringsfond.

Uddannelsen består af 7 moduler, som afvikles i efterår 2017 i Trekantområdet samt i efteråret 2018 i Odense/Midtfynsområdet, som en del af projektet ”Sammen om klimatilpasning” støttet af Grundejernes Investeringsfond. 

CLEAN Grøn Erhvervsvæksts hjemmeside kan du læse mere om klimaentreprenør-uddannelsen, og det er også her man tilmelder sig. 

Læs mere om Grundejernes Investeringsfond og se, hvilke projekter de har støttet.

Læs mere om Klimavand på klimavand.dk og følg Klimavand på Facebook.

Mest Læste

Annonce