Lokale firmaer skaber mobile stemmebokse

Politik

22/8/13 8:00

Nick Allentoft

Op til kommunalvalget i november sender Kolding Kommune en stemmebus rundt til de mange uddannelsesinstitutioner, for at få flere unge til at stemme. Bussen kommer også på besøg i syv landsbyer. De to lokale virksomheder, Emballage Bureauet og Inprint, tog imod en udfordring og har opfundet og designet mobile stemmebokse.
Stemmebussen indrettes i Kolding Kommunes sundhedsbus, og derfor skal de mobile stemmebokse passe til forholdene i bussen og ikke være for tunge.   Kan tages med under armen   Resultatet er seks mobile stemmebokse, der tilsammen vejer under ti kilo, kan være i bagagerummet på en stationcar og tager under 20 minutter at sætte op. Med det blotte øje kan man ikke se, at de faktisk er lavet af pap. Der er tale om meget kraftigt pap, som er robust og tilmed FSC-mærket. Stemmeboksene er så stabile, at de bliver stående, når bussen kører hen til næste bestemmelsessted.   "Det har været en super sjov og anderledes opgave. Udfordringen har været at skulle skabe et produkt, som er tilpasset bussens skævheder og let kan hives ind og ud af bussen. Samtidig har det været altafgørende, at du som vælger trygt kan afgive din stemme, uden at andre kan følge med i, hvad du stemmer, fortæller Tomas Due, partner i Emballage Bureauet De seks stemmebokse er sat sammen uden skruer, så der skal ikke bruges værktøj, når de samles.

Designløsning til en designkommune

Kommunaldirektør i Kolding Kommune Rikke Vestergaard er begejstret for løsningen:   "Vi stod med en praktisk udfordring, men jeg synes, vi er kommet meget længere end traditionelle løsninger med tunge spånplader. Resultatet beviser, at Kolding er en designkommune, hvor vi i fællesskab med erhvervslivet er i stand til at udvikle kreative løsninger. Vi har opfordret virksomhederne til at sælge konceptet til andre, for der er mange kommuner, der får brug for fleksible og mobile løsninger til det kommende valg.   Bussen kører fra 29. oktober til og med 8. november og vil være 2-3 timer hvert sted.        

Tilmeld nyhedsbrev

Læs også

08/4/21 8:14

Politik
Lars Løkke smider kæmpe bombe: Hyrer tidligere Venstre-figurLars Løkke Rasmussen har hyret den tidligere Venstre-figur, der nu gør comeback efter tre års pause fra politik.

23/10/16 7:35

Politik
Morten Messerschmidt sygemeldt på ubestemt tidMesserschmidt er blevet sygemeldt og Dansk Folkeparti har nu øget det beløb, der tilbagebetales, til 2.5 million kroner.

03/2/22 9:31

Politik
Vanvittig løn: Så meget får Barbara BertelsenDet lille webmedie Journalista.dk har undersøgt, hvad en af hovedrolleindehaverne i Minksagen, Barara Bertelsen får i årsløn. Svaret er, at departementschefen og dermed den øverst placerede embedsmand i Statsministeriet tjener langt mere end Statsministeren.

04/5/22 1:56

Kommunalt
P-selskaber skovler formuer ind på ulovlige p-afgifterHvis du klager over en p-afgift, kan det være en god ide at tage sagen hele vejen til Parkeringsklagenævnet.

06/5/22 7:08

Europa
Forsker: Derfor er Ukraine begyndelsen på enden for PutinVerden holder vejret, for vil Putin erklære officielt krig mod Ukraine d. 9. maj? Uanset hvad ser norsk forsker sprækker i Putins ellers så solide greb om magten i Rusland.

05/5/22 2:41

Putin vil ydmyge 500 ukrainske krigsfanger under paradeHvert år fejrer Rusland d. 9. maj med en stor parade - men organisation advarer om, at årets fejring bliver anderledes brutal.

04/5/22 7:34

Politik
Stolt Mette Frederiksen: For første gang i 20 årMette Frederiksen glæder sig over at det nu sker for første gang i 20 år.

10/5/22 12:28

Europa
Se videoen: Svensk granatkaster pulveriserer russisk tankUkraines forsvar har offentliggjort en video af en russisk tank, der bliver sprængt i luften - angiveligt med en granatkaster leveret af Sverige.