Pigerne indtager eliteidrætslinjen

08/03/2012 13:31

Kolding Kommune

Den lange ventetid er over, når årets ansøgere til eliteidrætslinjen får svar på deres ansøgning i dag. Det er for første gang nogensinde med en klar overvægt til pigerne i den nye 7. klasse. I alt har 38 af de 85 ansøgere fået tilsagn om optagelse mens der igen i år bliver en del skuffede ansøgere.

Den nye 7. klasse kommer til at bestå af 21 talenter, hvoraf de 14 er piger. Klasserne består som oftest af 2/3 drenge, så det bliver en ny situation at stå med for eleverne, og det forventes at blive et frisk pust til miljøet på linjen.

At der er så mange piger kan skyldes tilfældigheder, men det kan også være et tegn på, at det har taget længere tid om at indarbejde kulturen med morgentræning grundigt i klubberne, så meget at en større del af de talentfulde piger er begyndt at søge. På de øvrige klassetrin er der dog fortrinsvis taget drenge ind og i alt er der optaget 38 elever, hvoraf de 16 er piger.

Svømmerne ser frem til nyt løft
Svømning har fået fire elever optaget, så der kommer godt gang i Slotssøbadets bassin om morgenen, når talenterne møder ind til den obligatoriske morgentræning. Kolding Svømmeklubs formand Knud Danø ser optagelsen som et stort skulderklap til det talentarbejde klubben leverer.

"Det er med stor glæde, Kolding Svømmeklub har modtaget beskeden om optagelsen af fire af klubbens svømmere på Brændkjærskolens Eliteidrætslinje. Med omskrivningen af et berømt citat er dette optag ikke slutmålet for Kolding Svømmeklub, det er heller ikke i nærheden af slutmålet, men det er slutningen på et af første kapitler i vores nye eliteudvikling." siger formanden, der ikke lægger skjul på sin glæde over samarbejdet.

"Kolding Svømmeklub er taknemmelige for den støtte vi modtager gennem Kolding Elite sammenarbejdet, og vi vil gøre vores yderste for at udnytte de nye muligheder, vi får gennem dette sammenarbejde.

Basislinje skal løfte
Til det nye skoleår tager eliteidrætslinjen et nyt skridt frem med ansættelsen af en fysisk træner, der skal tage sig af træning af udøvere i idrætsgrene, hvor der ikke er tilstrækkeligt til at opretholde idrætsspecifik træning. Den fysiske træner skal også kunne tage udøvere ind, der er i et genoptræningsforløb eller af anden grund kunne have gavn af den fysiske træning. Svømmerne er i forvejen vant til morgentræning og flere træningspas i de øvrige talenter, så deres træningsmængde kan være med til at sætte nye standarder i klasserne.

Læs mere

Mest Læste

Annonce