Stor interesse for at bygge og drive plejecenter i Vonsild

08/6/12 9:57

Kolding Kommune

Det var nytænkning, da Kolding Kommune besluttede at lave et samlet udbud af såvel de fysiske rammer som de indholdsmæssige ydelser til et ny- og ombygget plejecenter i Vonsild, og den store opgave har der været stor interesse for at påtage sig. Udbudet er et såkaldt Offentlig-Privat-Partnerskab (OPP).

Ikke færre end ni konsortier har budt ind på opgaven, og heraf er det besluttet at prækvalificere de fire, som nu inddrages i det videre arbejde, inden den endelige kontrakt indgås med et af konsortierne i begyndelsen af 2013.

Det er en meget kompliceret og kompleks opgave at tilrettelægge og opbygge et helt nyt plejecenter, så den store interesse for at påtage sig opgaven tyder rigtig godt for det videre forløb.

Det nye plejecenter skal efter hensigten tilbyde et nyt og anderledes alternativ til Kolding Kommunes ældre, og det er samtidig en forhåbning, at centeret bliver et fremtidigt omdrejningspunkt for lokalmiljøet.

Kolding Kommune har valgt en udbudsproces, der skal give de private parter så frie rammer som muligt i udarbejdelsen af deres tilbudsmateriale.

Det giver mulighed for helt andre måder at bygge og drive et plejecenter på, end den hidtil kendte i de kommunale plejecentre. Igennem dialogmøder i de kommende måneder vil tilbudsgiverne og kommunen kunne bearbejde og diskutere, hvordan det fremtidige plejecenter skal se ud og hvordan pleje- og omsorgsydelser skal leveres.

Denne nye og atypiske fremgangsmåde kan efter hensigten åbne op for en innovativ proces sammen med de fire konsortier, der er prækvalificeret til at afgive tilbud.

For Kolding Kommune er det væsentligt, at det fremtidige plejecenter i Vonsild bryder med det typiske institutionspræg genne udviklingen af et byggeri, der understøtter ”hjemlighed”, og samtidig er det for kommunen også vigtigt, at der i projektet indarbejdes velfærdsteknologiske løsninger, der kan understøtte beboernes selvhjulpenhed og plejepersonalets arbejdsmiljø.

De fire konsortier, der er prækvalificeret er Konsortiet OK-fonden og PTS Holding Aps, Danske Diakonhjem, Attendo A/S samt Falck Danmark A/S.

Link til Projektplan

Link til det nuværende Vonsildhave

Tilmeld nyhedsbrev

Læs også

08/4/21 8:14

Politik
Lars Løkke smider kæmpe bombe: Hyrer tidligere Venstre-figurLars Løkke Rasmussen har hyret den tidligere Venstre-figur, der nu gør comeback efter tre års pause fra politik.

23/10/16 7:35

Politik
Morten Messerschmidt sygemeldt på ubestemt tidMesserschmidt er blevet sygemeldt og Dansk Folkeparti har nu øget det beløb, der tilbagebetales, til 2.5 million kroner.

03/2/22 9:31

Politik
Vanvittig løn: Så meget får Barbara BertelsenDet lille webmedie Journalista.dk har undersøgt, hvad en af hovedrolleindehaverne i Minksagen, Barara Bertelsen får i årsløn. Svaret er, at departementschefen og dermed den øverst placerede embedsmand i Statsministeriet tjener langt mere end Statsministeren.

10/5/22 12:28

Europa
Se videoen: Svensk granatkaster pulveriserer russisk tankUkraines forsvar har offentliggjort en video af en russisk tank, der bliver sprængt i luften - angiveligt med en granatkaster leveret af Sverige.

06/5/22 7:08

Europa
Forsker: Derfor er Ukraine begyndelsen på enden for PutinVerden holder vejret, for vil Putin erklære officielt krig mod Ukraine d. 9. maj? Uanset hvad ser norsk forsker sprækker i Putins ellers så solide greb om magten i Rusland.

04/5/22 1:56

Kommunalt
P-selskaber skovler formuer ind på ulovlige p-afgifterHvis du klager over en p-afgift, kan det være en god ide at tage sagen hele vejen til Parkeringsklagenævnet.

05/5/22 2:41

Putin vil ydmyge 500 ukrainske krigsfanger under paradeHvert år fejrer Rusland d. 9. maj med en stor parade - men organisation advarer om, at årets fejring bliver anderledes brutal.

04/5/22 7:34

Politik
Stolt Mette Frederiksen: For første gang i 20 årMette Frederiksen glæder sig over at det nu sker for første gang i 20 år.