Revisionsfirmaet Deloitte har gennemgået 2.531 møder og andre aktiviteter.

Tabt arbejdsfortjeneste: Politikere betaler penge tilbage

Politik

16/09/2014 15:57

Suleman Haider

Et byrådsmedlem kan vælge at modtage erstatning for dokumenteret tabt arbejdsfortjeneste. l så fald reduceres det faste vederlag. Kolding Kommune har haft Deloitte til at stå for en uvildig undersøgelse af udbetalingerne i årene 2010-2014.

Revisionsfirmaet Deloitte har gennemgået 2.531 møder og andre aktiviteter. I gennemsnit er der blevet betalt 23.500 kr. før skat for meget pr. år, fordelt på otte politikere fra fem forskellige partier. Da politikerne blev gjort opmærksom på fejludbetalingerne, udtrykte de alle otte ønske om at tilbagebetale beløbene.

Alt om tabt arbejdsfortjeneste

DenOffentlige har tidligere afsløret, hvordan mindst 150 politikere fra regioner og kommuner i hele landet brugte reglerne om erstatning for tabt arbejdsfortjeneste for at øge lønnen. Det førte til en lønreform for lokalpolitikere i sommeren 2014.

Se alle artikler i sagen her.

 

 

Læs også: Borgerne kan anmelde hinanden - hvorfor kan politikerne gå fri?

Gennemgangen viser samtidig, at der ikke har været en eneste fejl i år. Desuden har Deloitte to anbefalinger, dels at skærpe kravene til dokumentation for erstatning for tabt arbejdsfortjeneste i aftentimerne, dels at udarbejde konkrete krav til revisorerklæringer for selvstændige. Kommunen vil følge disse anbefalinger.

Læs også: Tabt arbejdsfortjeneste - overblik

"Nogle politikere har gentaget sine fejl og er ikke blevet vejledt og rettet. Derfor løber det samlede antal fejl op på 137 i alt. Der er intet der tyder på, at politikerne har været i ond tro. Men det glæder mig, at politikerne har taget fejlene til sig, ligesom vejledningen fra administrationen er forbedret. Og vi kan se, at Deloitte ikke har én eneste bemærkning til udbetalingerne i 2014", siger borgmester Jørn Pedersen.

De møder, hvor der fejlagtigt er sket udbetalinger, er bla. politiske møder som gruppemøder, formøder og vielser.

I øvrigt er flere udbetalinger sket uden, at administrationen har sikret, at politikernes deltagelse formelt er protokolleret. Dette har Kolding Kommune i foråret rettet op på.

Mest Læste

Annonce