Ulrik Jungersen ny designchef

03/04/2013 14:04

Kolding Kommune

53-årige Ulrik Jungersen er udnævnt til Kolding Kommunes designchef.

Han skal være leder af det nye designsekretariat, som skal sikre fremdrift i gennemførelsen af kommunes nye vision "Vi designer livet."

"Jeg glæder mig til en spændende udfordring. Kolding er kendt for design. Det er en af vores autentiske styrker, så vi skal ikke til at ændre på vores grundlæggende identitet, men vi skal blive endnu bedre til at arbejde med design og innovation," siger Ulrik Jungersen.

Designsekretariatets opgave bliver at skabe overblik, koordinere indsatserne og sætte nye strategiske indsatser i søen, så den nye vision bliver ført ud i livet. Sekretariatet får til huse i Borchs Hus på Akseltorv i Kolding og kommer foruden Ulrik Jungersen til at bestå af tre medarbejdere.

"Det er vigtigt at forstå, at design ikke bare handler om arkitekttegnede møbler og haut couture. Design er et meget bredere begreb, som i høj grad har betydning for vores konkrete hverdag. Design er en måde at udvikle på. Vi skal konsekvent blive dygtigere til at tage udgangspunkt i brugernes behov, og vi skal hele tiden arbejde kreativt og innovativt uden at være bundet af vanetænkning og tradition."

Ulrik Jungersen er oprindeligt uddannet guldsmed ved Helga og Bent Exner og har tillige en masteruddannelse i design. Senest har han været leder af House of Design – Koldings iværksætterhus for design, og tidligere har Ulrik Jungersen bl.a. været institutleder ved Designskolen Kolding samt projektleder og udviklingskonsulent i Spinderihallerne i Vejle. Han har et bredt netværk og er aktiv i internationale fora for designforskning og erhvervsudvikling.

"Jeg har 12 års erfaring med at drive projekter, ledelse og strategisk udvikling i forhold til uddannelse, erhverv, design og innovation, og det er lige præcis de områder vi satser på med Koldings nye vision. Mit mål er, at design og innovation kommer til at gennemsyre udviklingen i Kolding de kommende år, og at Kolding både nationalt og internationalt bliver et fyrtårn og et stærkt designbrand."

Privat bor Ulrik Jungersen i Odense med hustru og en datter på 14 år.

Mest Læste

Annonce