Bedre hjælp til hjerneskadede

03/2/12 12:37

Susanne Kirkeby

Lemvig Kommune opruster indsatsen over for de borgere, der bliver ramt af en hjerneskade.

Personer, der bliver ramt af en hjerneskade, har på mange måder brug for hjælp til at få hverdagslivet til at fungere igen. Pårørende og den hjerneskadede selv skal derfor ofte i kontakt med det offentlige system vedrørende både behandling, genoptræning, sociale forhold og arbejde.

For at gøre det lettere for alle parter ansætter Lemvig Kommune de kommende tre år en projektleder, der skal koordinere og forbedre indsatsen over for hjerneskadede.

”Projektlederen skal sikre, at vores indsats overfor den hjerneskadede bliver så smidig og velfungerende som muligt. Vi har allerede etableret et tæt samarbejde mellem de forskellige parter, men borgerne skal gerne opleve, at der er én indgang til kommunen, som sørger for, at den hjerneskadede får den bedste behandling og hjælpes videre i livet af personer, der forstår de særlige behov, som en hjerneskadet stiller”, siger Poul Erik Poulsen, der er handicap- og psykiatrichef i Lemvig Kommune.

Kommunen har i de seneste år haft øget fokus på hjerneskader, som hvert år skønnes at ramme cirka 70 borgere i form af blodpropper, hjerneblødninger og slag mod hovedet. Konkret er der indrettet seks plejeboliger til hjerneskadede på Østcentret i Nr. Nissum, ligesom et særligt dagtilbud er under udvikling på Lemvig Døgn- og Dagcenter.

”Ved at samle de hjerneskadede øger vi kompetencerne hos de nøglepersoner, der står for genoptræningen og arbejdet med at hjælpe borgeren tilbage til hverdagslivet. Eftervirkningerne af en hjerneskade er meget forskellige, men det er for eksempel vigtigt, at vi for folk i den erhvervsaktive alder så vidt muligt prøver at bane en vej tilbage til arbejdsmarkedet. Her skal projektlederen sørge for, at der er mentorer på virksomhederne, som kan hjælpe med at skabe en ny ramme for medarbejderens tilbagevenden til arbejdspladsen”, siger Poul Erik Poulsen.

Lemvig Kommune har modtaget 669.000 kroner fra Sundhedsstyrelsen til at ansætte en hjerneskade-koordinator og kompetenceudvikling af nøglepersoner inden for området. Projektlederen ventes ansat på deltid per 1. april 2012.

Tilmeld nyhedsbrev

Læs også

08/4/21 8:14

Politik
Lars Løkke smider kæmpe bombe: Hyrer tidligere Venstre-figurLars Løkke Rasmussen har hyret den tidligere Venstre-figur, der nu gør comeback efter tre års pause fra politik.

23/10/16 7:35

Politik
Morten Messerschmidt sygemeldt på ubestemt tidMesserschmidt er blevet sygemeldt og Dansk Folkeparti har nu øget det beløb, der tilbagebetales, til 2.5 million kroner.

03/2/22 9:31

Politik
Vanvittig løn: Så meget får Barbara BertelsenDet lille webmedie Journalista.dk har undersøgt, hvad en af hovedrolleindehaverne i Minksagen, Barara Bertelsen får i årsløn. Svaret er, at departementschefen og dermed den øverst placerede embedsmand i Statsministeriet tjener langt mere end Statsministeren.

04/5/22 1:56

Kommunalt
P-selskaber skovler formuer ind på ulovlige p-afgifterHvis du klager over en p-afgift, kan det være en god ide at tage sagen hele vejen til Parkeringsklagenævnet.

06/5/22 7:08

Europa
Forsker: Derfor er Ukraine begyndelsen på enden for PutinVerden holder vejret, for vil Putin erklære officielt krig mod Ukraine d. 9. maj? Uanset hvad ser norsk forsker sprækker i Putins ellers så solide greb om magten i Rusland.

10/5/22 12:28

Europa
Se videoen: Svensk granatkaster pulveriserer russisk tankUkraines forsvar har offentliggjort en video af en russisk tank, der bliver sprængt i luften - angiveligt med en granatkaster leveret af Sverige.

05/5/22 2:41

Putin vil ydmyge 500 ukrainske krigsfanger under paradeHvert år fejrer Rusland d. 9. maj med en stor parade - men organisation advarer om, at årets fejring bliver anderledes brutal.

04/5/22 7:34

Politik
Stolt Mette Frederiksen: For første gang i 20 årMette Frederiksen glæder sig over at det nu sker for første gang i 20 år.