Funktionskontrakt sikrer vedligeholdelse af de vigtigste veje

15/10/12 12:42

Lolland Kommune

I 2010 indgik Lolland Kommune en såkaldt funktionskontrakt med NCC Roads A/S om vedligeholdelse af kommunens vigtigste veje. Nu kan alle tage resultaterne i øjesyn, for hen over sommeren er en række vejstrækninger rundt om i kommunen blevet renoveret.

”Vi er godt tilfredse med samarbejdet med NCC,” forklarer formand for Klima-, Teknik- og Miljøudvalget Gert Mortensen. ”Aftalen var, at NCC over en 15-årig periode fik ansvaret for at vedligeholde 400 km af kommunens veje, og den opgave er de i fuld gang med at løse.”

Kontraktperioden er 15 år, og i den periode er det entreprenørens ansvar at vedligeholde asfaltbelægningerne på de 400 km veje. De skal være i en på forhånd fastlagt god tilstand, men derudover planlægger og prioriterer entreprenøren selv vedligeholdelsesarbejdet.
Kontraktbeløbet var i 2010 på ca. 97 mio. kr. og erfaringer fra andre kommuner viser, at funktionskontrakter giver en betydelig besparelse på vedligeholdelsen. Det skyldes, at virksomheden med en langtidskontrakt får meget bedre mulighed for at planlægge arbejdet i forhold til andre opgaver og i forhold til at foretage vedligeholdelsen på det mest optimale tidspunkt.
”Vores fokus var at sikre, at de største og vigtigste veje i kommunen hele tiden er i god og sikker stand,” siger Gert Mortensen. ”Vi følger selvfølgelig med i entreprenørens arbejde, og vi har hyret en rådgiver til at holde øje med, at vejene har den aftalte kvalitet. Det har de, og jeg er sikker på, at mange har bemærket, at de rundt omkring i kommunen kan køre på flotte, sorte veje.”
Vejene med ny belægning bliver efterfølgende forsynet med nye vejstriber m.m.

Tilmeld nyhedsbrev

Læs også

08/4/21 8:14

Politik
Lars Løkke smider kæmpe bombe: Hyrer tidligere Venstre-figurLars Løkke Rasmussen har hyret den tidligere Venstre-figur, der nu gør comeback efter tre års pause fra politik.

23/10/16 7:35

Politik
Morten Messerschmidt sygemeldt på ubestemt tidMesserschmidt er blevet sygemeldt og Dansk Folkeparti har nu øget det beløb, der tilbagebetales, til 2.5 million kroner.

03/2/22 9:31

Politik
Vanvittig løn: Så meget får Barbara BertelsenDet lille webmedie Journalista.dk har undersøgt, hvad en af hovedrolleindehaverne i Minksagen, Barara Bertelsen får i årsløn. Svaret er, at departementschefen og dermed den øverst placerede embedsmand i Statsministeriet tjener langt mere end Statsministeren.

10/5/22 12:28

Europa
Se videoen: Svensk granatkaster pulveriserer russisk tankUkraines forsvar har offentliggjort en video af en russisk tank, der bliver sprængt i luften - angiveligt med en granatkaster leveret af Sverige.

12/5/21 8:12

Politik
Mette Frederiksen raser: Stop med detStatsministeren kom op i det røde felt, da hun under gårsdagens spørgetime fik et spørgsmål fra Liberal Alliances partileder, Alex Vanopslagh.

06/5/22 7:08

Europa
Forsker: Derfor er Ukraine begyndelsen på enden for PutinVerden holder vejret, for vil Putin erklære officielt krig mod Ukraine d. 9. maj? Uanset hvad ser norsk forsker sprækker i Putins ellers så solide greb om magten i Rusland.

04/5/22 1:56

Kommunalt
P-selskaber skovler formuer ind på ulovlige p-afgifterHvis du klager over en p-afgift, kan det være en god ide at tage sagen hele vejen til Parkeringsklagenævnet.

05/5/22 2:41

Putin vil ydmyge 500 ukrainske krigsfanger under paradeHvert år fejrer Rusland d. 9. maj med en stor parade - men organisation advarer om, at årets fejring bliver anderledes brutal.