Forældre til skolebørn i Middelfart Kommune er digitale

03/01/2013 13:22

Middelfart Kommune

Skoleindskrivningen er slut og Middelfart Kommune kan glæde sig over, at hele 94,7 % af børnene er indskrevet digitalt. 493 børn er klar til skolestart til skoleåret 2013/2014.

Ud af 524 mulige nye skolebørn i kommunen, er de 496 blevet indskrevet digitalt, ”det er flere end vi turde håbe på, så vi er meget tilfredse med resultatet”, udtaler Randi Nellemann, som til dagligt administrerer skoleindskrivningerne.

Skoleforvaltningen har i begyndelsen af november sendt indskrivningsmateriale til forældre med forældremyndighed over børn, der bor i kommunen, som er født i 2007, samt til de børn, der fik skoleudsættelse sidste år. I brevet blev forældrene orienteret om den elektroniske indskrivning og fik vejledning til, hvordan de klikkede sig vej i systemet.

God digital start

”Vi er rigtig glade for, at forældrene til de kommende skolebørn har været så gode til at indskrive deres børn digitalt. Det frigiver ressourcer og er et godt tegn på, at vores borgere er godt på vej til at blive digitale, hvis de får den rette vejledning”, udtaler borgmester Steen Dahlstrøm.

De digitale indskrivninger er en del af en digitaliseringsproces, som Middelfart Kommune, som så mange andre kommuner, gennemgår de kommende år. For eksempel har Regeringen lagt op til, at alle borgere skal have en digital postkasse fra november 2014. For at lave en glidende overgang, er kommunen startet med at digitalisere skole- og SFO indskrivninger, meldinger omkring flytning, sundhedskort og pladsanvisning til børnepasning.

Sparet ressourcer

Når forældrene har været så flittige til at indskrive deres børn digitalt med NemId, så betyder det store besparelser, både i form af porto og papir, men i særdeleshed i form af væsentlig mindre manuel indtastningsarbejde for personalet. Det er med til at frigøre ressourcer til andre opgaver. Forældrene har samtidigt i denne arbejdsgang kunnet udmelde deres barn af børnehaven samt indmelde det i Tidlig SFO.

Fakta om skoleindskrivning i Middelfart Kommune

Sidste år blev 86 % af de kommende skolebørn indskrevet digitalt, i år er det tal blevet til hele 94,6 %.

Også i år har Middelfart Kommune annonceret i pressen og skabt opmærksomhed omkring den digitale indskrivning ved hjælp af artikler i lokalaviserne.

Skoleforvaltningen har også informeret på orienteringsmøderne i uge 47 for forældre på skolerne og sendt en digital meddelelse til alle de kommende skolebørns forældre, som havde en digital postkasse. De forældre, som ikke modtager digital post endnu, har naturligvis modtaget et godt gammeldags brev, men vejledningen i brevet har tilsyneladende været god nok til, at de herefter har kastet sig ud i den digitale skoleindskrivning. 

Mest Læste

Annonce