Fremtidens forfattere kan nu Skype sig til en uddannelse

Ledelse

17/4/13 11:01

Næstved Kommune

Talentskolen og fem biblioteker på Lolland, Guldborgsund, Vordingborg, Faxe og Næstved åbner litteraturlinje for skrivetalenter.

Hvis man er én af dem, der elsker at skrive, og måske også drømmer om gøre ordene til en levevej i fremtiden, så kan man udvikle sit talent hjemmefra. Det foregår nemlig dels som fjernundervisning og dels på skriveværksteder på bibliotekerne i kulturregionen.

Uanset om man bor i Nakskov, Sakskøbing, Fuglebjerg, Haslev, Stege – eller et andet sted i kulturregionen, får man som elev på litteraturlinjen en skrive-mentor, som hver uge giver respons på dét, man skriver. Det foregår typisk via Skype på internettet, så man kan have en dialog ansigt til ansigt.

Seks gange om året mødes eleverne på skriveværksteder. Her deler de deres erfaringer og møder spændende og berømte forfattere, der giver respons på det, eleverne har skrevet og som fortæller om deres egne arbejdsmetoder, genrevalg, teknikker osv.

For at blive optaget på litteraturlinjen kræves at man er mellem 15-25 år og består en optagelsesprøve, som man kan læse mere om på Talentskolens hjemmeside.

Åbne skriveværksteder

Nogle af skriveværkstederne vil være åbne for andre unge ml. 15-25, som ikke går på litteraturlinjen. Her kræves det bare, at man er nysgerrig og har lyst til at skrive. Så kan man komme og snuse til det professionelle skrivearbejde, møde store forfattere og være sammen med andre unge, der deler lidenskaben for at skrive. På biblioteket og på Talentskolens hjemmeside kan man se, hvordan man kommer med på de åbne skriveværksteder.

Unikt samarbejde

Litteraturlinjen er et samarbejde mellem Lollandbibliotekerne, Guldborgsund-Biblitekerne, Vordingborg bibliotekerne, Faxe kommunes Biblioteker, Næstved Bibliotek og Borgerservice samt Talentskolen. Det betyder, at udover, at tilbuddet gælder alle unge i det tidligere Storstrøms Amt, så kan eleverne gå ned i deres lokale biblioteksfilial og sidde der og arbejde sammen med andre elever fra litteraturlinjen, ligesom de har mulighed for at afprøve deres historier lokalt på oplæsningsarrangementer for andre unge.

Fakta

Kulturregion Storstrøm er et tværkommunalt samarbejde mellem kommunerne Lolland, Guldborgsund, Vordingborg, Faxe og Næstved. Kommunerne har indgået en 2-årig kulturaftale med Kulturministeriet, hvorigennem der bl.a. kan søges om tilskud til udviklingsprojekter på kulturområdet. Læs mere her: www.kulturregionstorstrøm.dk

Talentskolen tilbyder 3-årige forberedende kurser, som man kan passe sideløbende med f.eks. en ungdomsuddannelse eller et job. Talentskolen forbereder unge på at søge optagelse på de videregående kunstneriske uddannelser, som f.eks. Forfatterskolen. Men man kan også gå på Talentskolen, hvis man bare har lyst til at fordybe sig og blive udfordret på sine evner. Læs mere på www.talentskolen.nu

Tilmeld nyhedsbrev

Læs også

08/4/21 8:14

Politik
Lars Løkke smider kæmpe bombe: Hyrer tidligere Venstre-figurLars Løkke Rasmussen har hyret den tidligere Venstre-figur, der nu gør comeback efter tre års pause fra politik.

23/10/16 7:35

Politik
Morten Messerschmidt sygemeldt på ubestemt tidMesserschmidt er blevet sygemeldt og Dansk Folkeparti har nu øget det beløb, der tilbagebetales, til 2.5 million kroner.

03/2/22 9:31

Politik
Vanvittig løn: Så meget får Barbara BertelsenDet lille webmedie Journalista.dk har undersøgt, hvad en af hovedrolleindehaverne i Minksagen, Barara Bertelsen får i årsløn. Svaret er, at departementschefen og dermed den øverst placerede embedsmand i Statsministeriet tjener langt mere end Statsministeren.

04/5/22 1:56

Kommunalt
P-selskaber skovler formuer ind på ulovlige p-afgifterHvis du klager over en p-afgift, kan det være en god ide at tage sagen hele vejen til Parkeringsklagenævnet.

06/5/22 7:08

Europa
Forsker: Derfor er Ukraine begyndelsen på enden for PutinVerden holder vejret, for vil Putin erklære officielt krig mod Ukraine d. 9. maj? Uanset hvad ser norsk forsker sprækker i Putins ellers så solide greb om magten i Rusland.

05/5/22 2:41

Putin vil ydmyge 500 ukrainske krigsfanger under paradeHvert år fejrer Rusland d. 9. maj med en stor parade - men organisation advarer om, at årets fejring bliver anderledes brutal.

04/5/22 7:34

Politik
Stolt Mette Frederiksen: For første gang i 20 årMette Frederiksen glæder sig over at det nu sker for første gang i 20 år.

10/5/22 12:28

Europa
Se videoen: Svensk granatkaster pulveriserer russisk tankUkraines forsvar har offentliggjort en video af en russisk tank, der bliver sprængt i luften - angiveligt med en granatkaster leveret af Sverige.