Næstved skal huse socialministerens børnehus

19/12/12 1:54

Næstved Kommune

En enig gruppe af kommunerne i Region Sjælland har anbefalet, at et såkaldt børnehus skal placeres i Næstved Kommune.

De senere års skræmmende sager om børn, der har været udsat for grove seksuelle overgreb, fik socialminister Karen Hækkerup til at sikre etableringen af i alt fem børnehuse, der dækker de fem regioner. Her skal de krænkede børn kunne huses i trygge rammer – mens de mange fagfolk, der skal udrede, afhjælpe og behandle er samlet om barnet.

Udvalgsformand Søren Dysted og borgmester Carsten Rasmussen er glade for at Næstved Kommune trak det længste strå i diskussionen om placeringen. ”Vi har gennem mange år haft et stærkt samarbejde med Næstved Politi og Næstved Sygehus – bl.a. i sager om børn og unge. Og det er blandt andet troværdigheden i dette samspil, der nu har sikret os en yderligere platform for at komme endnu tættere på hinanden. Børnehuset vil uvægerligt betyde endnu et løft til børn- og ungeområdet i Næstved,” slutter de.

Den endelige placering af børnehuset er endnu ikke fastlagt. Det forventes at børnehuset åbner senest i oktober 2013.

Tilmeld nyhedsbrev

Læs også

08/4/21 8:14

Politik
Lars Løkke smider kæmpe bombe: Hyrer tidligere Venstre-figurLars Løkke Rasmussen har hyret den tidligere Venstre-figur, der nu gør comeback efter tre års pause fra politik.

23/10/16 7:35

Politik
Morten Messerschmidt sygemeldt på ubestemt tidMesserschmidt er blevet sygemeldt og Dansk Folkeparti har nu øget det beløb, der tilbagebetales, til 2.5 million kroner.

03/2/22 9:31

Politik
Vanvittig løn: Så meget får Barbara BertelsenDet lille webmedie Journalista.dk har undersøgt, hvad en af hovedrolleindehaverne i Minksagen, Barara Bertelsen får i årsløn. Svaret er, at departementschefen og dermed den øverst placerede embedsmand i Statsministeriet tjener langt mere end Statsministeren.

10/5/22 12:28

Europa
Se videoen: Svensk granatkaster pulveriserer russisk tankUkraines forsvar har offentliggjort en video af en russisk tank, der bliver sprængt i luften - angiveligt med en granatkaster leveret af Sverige.

12/5/21 8:12

Politik
Mette Frederiksen raser: Stop med detStatsministeren kom op i det røde felt, da hun under gårsdagens spørgetime fik et spørgsmål fra Liberal Alliances partileder, Alex Vanopslagh.

04/5/22 1:56

Kommunalt
P-selskaber skovler formuer ind på ulovlige p-afgifterHvis du klager over en p-afgift, kan det være en god ide at tage sagen hele vejen til Parkeringsklagenævnet.

06/5/22 7:08

Europa
Forsker: Derfor er Ukraine begyndelsen på enden for PutinVerden holder vejret, for vil Putin erklære officielt krig mod Ukraine d. 9. maj? Uanset hvad ser norsk forsker sprækker i Putins ellers så solide greb om magten i Rusland.

05/5/22 2:41

Putin vil ydmyge 500 ukrainske krigsfanger under paradeHvert år fejrer Rusland d. 9. maj med en stor parade - men organisation advarer om, at årets fejring bliver anderledes brutal.