Når energiinvesteringerne rammer målet

16/11/12 4:56

Næstved Kommune

Assisterende landsholds-træner for fodboldlandsholdet Peter Bonde sparer 26.000 kr. om året efter sit Klimatjek, så nu bliver der råd til at hustruen Marianne tager Peter med i teatret oftere.

Marianne og Peter Bonde bor i en flot gammel murermestervilla i Næstved. De havde i flere år set energiudgifterne stige og havde spekuleret på, hvordan de kunne tackle forbruget. Men hvor er det bedst at sætte ind, når hverdagen er fuld af gøremål?

”Som alle andre moderne mennesker har vi mange andre ting, der fylder hverdagen. En landskamp skal forberedes og spilles, de store børns liv skal følges, osv.,” fortæller Peter Bonde.Da Næstved Kommune lancerede Klimatjek-kampagnen, var parret Bonde ikke i tvivl om, at her var der en chance for at få bolden til at rulle. For et klimatjek varer blot 1 ½ time, og så får man en rapport over sine mulige energibesparelser. Selv i den travle hverdag, kan man finde tid til at have en uvildig energirådgiver indenfor.

En øjenåbner

”Det var en øjenåbner at se, hvilke muligheder der findes i det hjem, man hver dag færdes i,” siger Peter Bonde. ”Vi sidder nu tilbage med fjernvarme og en væsentlig besparelse. Vi har skiftet varmesystem isoleret loft, rør og masse andre småting, så jeg synes, vi er kommet godt i mål."

Med i Klimatjek-projektet følger også den mulighed at indgå energispareaftaler med energiselskaber. Marianne og Peter valgte at indgå en energispareaftale med NK – Energirådgivning, der satte kroner og ører på de forskellige energiinvesteringer og gav et kontant tilskud til investeringerne. Men for familien Bonde er det ikke kun økonomien, der spiller ind. ”Vi skal jo alle gøre vores til at mindske klimabelastningen så vi sikrer en god fremtid for vores børn. Så det handler ikke kun om penge.”

Kampagnen kører videre

Klimatjek-kampagnen kører videre til vinter, hvor husejere i Næstved Kommune kan få et uvildigt klimatjek for 1500 kr.

Tilmeld nyhedsbrev

Læs også

08/4/21 8:14

Politik
Lars Løkke smider kæmpe bombe: Hyrer tidligere Venstre-figurLars Løkke Rasmussen har hyret den tidligere Venstre-figur, der nu gør comeback efter tre års pause fra politik.

23/10/16 7:35

Politik
Morten Messerschmidt sygemeldt på ubestemt tidMesserschmidt er blevet sygemeldt og Dansk Folkeparti har nu øget det beløb, der tilbagebetales, til 2.5 million kroner.

03/2/22 9:31

Politik
Vanvittig løn: Så meget får Barbara BertelsenDet lille webmedie Journalista.dk har undersøgt, hvad en af hovedrolleindehaverne i Minksagen, Barara Bertelsen får i årsløn. Svaret er, at departementschefen og dermed den øverst placerede embedsmand i Statsministeriet tjener langt mere end Statsministeren.

04/5/22 1:56

Kommunalt
P-selskaber skovler formuer ind på ulovlige p-afgifterHvis du klager over en p-afgift, kan det være en god ide at tage sagen hele vejen til Parkeringsklagenævnet.

06/5/22 7:08

Europa
Forsker: Derfor er Ukraine begyndelsen på enden for PutinVerden holder vejret, for vil Putin erklære officielt krig mod Ukraine d. 9. maj? Uanset hvad ser norsk forsker sprækker i Putins ellers så solide greb om magten i Rusland.

05/5/22 2:41

Putin vil ydmyge 500 ukrainske krigsfanger under paradeHvert år fejrer Rusland d. 9. maj med en stor parade - men organisation advarer om, at årets fejring bliver anderledes brutal.

04/5/22 7:34

Politik
Stolt Mette Frederiksen: For første gang i 20 årMette Frederiksen glæder sig over at det nu sker for første gang i 20 år.

10/5/22 12:28

Europa
Se videoen: Svensk granatkaster pulveriserer russisk tankUkraines forsvar har offentliggjort en video af en russisk tank, der bliver sprængt i luften - angiveligt med en granatkaster leveret af Sverige.