Når energiinvesteringerne rammer målet

16/11/2012 17:56

Næstved Kommune

Assisterende landsholds-træner for fodboldlandsholdet Peter Bonde sparer 26.000 kr. om året efter sit Klimatjek, så nu bliver der råd til at hustruen Marianne tager Peter med i teatret oftere.

Marianne og Peter Bonde bor i en flot gammel murermestervilla i Næstved. De havde i flere år set energiudgifterne stige og havde spekuleret på, hvordan de kunne tackle forbruget. Men hvor er det bedst at sætte ind, når hverdagen er fuld af gøremål?

”Som alle andre moderne mennesker har vi mange andre ting, der fylder hverdagen. En landskamp skal forberedes og spilles, de store børns liv skal følges, osv.,” fortæller Peter Bonde.Da Næstved Kommune lancerede Klimatjek-kampagnen, var parret Bonde ikke i tvivl om, at her var der en chance for at få bolden til at rulle. For et klimatjek varer blot 1 ½ time, og så får man en rapport over sine mulige energibesparelser. Selv i den travle hverdag, kan man finde tid til at have en uvildig energirådgiver indenfor.

En øjenåbner

”Det var en øjenåbner at se, hvilke muligheder der findes i det hjem, man hver dag færdes i,” siger Peter Bonde. ”Vi sidder nu tilbage med fjernvarme og en væsentlig besparelse. Vi har skiftet varmesystem isoleret loft, rør og masse andre småting, så jeg synes, vi er kommet godt i mål."

Med i Klimatjek-projektet følger også den mulighed at indgå energispareaftaler med energiselskaber. Marianne og Peter valgte at indgå en energispareaftale med NK – Energirådgivning, der satte kroner og ører på de forskellige energiinvesteringer og gav et kontant tilskud til investeringerne. Men for familien Bonde er det ikke kun økonomien, der spiller ind. ”Vi skal jo alle gøre vores til at mindske klimabelastningen så vi sikrer en god fremtid for vores børn. Så det handler ikke kun om penge.”

Kampagnen kører videre

Klimatjek-kampagnen kører videre til vinter, hvor husejere i Næstved Kommune kan få et uvildigt klimatjek for 1500 kr.

Mest Læste

Annonce