Nordfynske borgere er med på den digitale bølge

Infrastruktur

18/6/13 12:38

Nordfyns Kommune

Borgerne på Nordfyn er blandt de allerbedste i landet, når det kommer til at bestille sundhedskort og registrere flytning via det digitale selvbetjeningssystem. Det viser ny statistik fra Kommunernes Landsforening. I uge 17 foretog landets kommuner optælling af, hvordan borgerne henvender sig til deres kommune, når de skal have en serviceopgave løst, og når det gælder at bestille nyt sundhedskort og melde flytning, er de nordfynske borgere blandt landets absolut bedste.

77 procent af de sundhedskort, der blev bestilt hos Nordfyns Kommune, blev bestilt via nettet, og 92 procent af flytteregistreringerne blev ligeledes foretaget via kommunernes digitale selvbetjeningssystem. Det gør Nordfyns Kommune til den næstbedste blandt landets 98 kommuner.

Borgmester Morten Andersen er meget glad for statistikken og roser borgerne i Nordfyns Kommune for at være åbne for den digitale forandring.

- Det er dejligt at vores borgere er blandt de bedste til at servicere sig selv på nettet. Det lover godt for fremtiden, hvor stadig flere af de opgaver, som før krævede et personligt besøg hos kommunen, skal kunne klares af borgerne selv foran computeren, siger han.

Ifølge Morten Andersen skyldes succesen en bevidst strategi, hvor Nordfyns Kommune målrettet satser på at udbrede kendskabet til de digitale løsninger. Senest er der ansat en digital formidler, der netop har formidlingsopgaven omkring den digitale selvbetjening som en af sine vigtigste opgaver.

Den fællesoffentlige digitaliseringsstrategi er besluttet ved lov og vil blive rullet ud i flere faser frem mod 2014. Fra 2015 skal 80 procent al kommunikation med det offentlige foregå digitalt.

Se de samlede resultater (Klik på "Bølge 1-Løsninger")

Tilmeld nyhedsbrev

Læs også

08/4/21 8:14

Politik
Lars Løkke smider kæmpe bombe: Hyrer tidligere Venstre-figurLars Løkke Rasmussen har hyret den tidligere Venstre-figur, der nu gør comeback efter tre års pause fra politik.

23/10/16 7:35

Politik
Morten Messerschmidt sygemeldt på ubestemt tidMesserschmidt er blevet sygemeldt og Dansk Folkeparti har nu øget det beløb, der tilbagebetales, til 2.5 million kroner.

03/2/22 9:31

Politik
Vanvittig løn: Så meget får Barbara BertelsenDet lille webmedie Journalista.dk har undersøgt, hvad en af hovedrolleindehaverne i Minksagen, Barara Bertelsen får i årsløn. Svaret er, at departementschefen og dermed den øverst placerede embedsmand i Statsministeriet tjener langt mere end Statsministeren.

10/5/22 12:28

Europa
Se videoen: Svensk granatkaster pulveriserer russisk tankUkraines forsvar har offentliggjort en video af en russisk tank, der bliver sprængt i luften - angiveligt med en granatkaster leveret af Sverige.

04/5/22 1:56

Kommunalt
P-selskaber skovler formuer ind på ulovlige p-afgifterHvis du klager over en p-afgift, kan det være en god ide at tage sagen hele vejen til Parkeringsklagenævnet.

06/5/22 7:08

Europa
Forsker: Derfor er Ukraine begyndelsen på enden for PutinVerden holder vejret, for vil Putin erklære officielt krig mod Ukraine d. 9. maj? Uanset hvad ser norsk forsker sprækker i Putins ellers så solide greb om magten i Rusland.

12/5/21 8:12

Politik
Mette Frederiksen raser: Stop med detStatsministeren kom op i det røde felt, da hun under gårsdagens spørgetime fik et spørgsmål fra Liberal Alliances partileder, Alex Vanopslagh.

05/5/22 2:41

Putin vil ydmyge 500 ukrainske krigsfanger under paradeHvert år fejrer Rusland d. 9. maj med en stor parade - men organisation advarer om, at årets fejring bliver anderledes brutal.