Gymnasieelever arbejder med kommuneplanen

18/3/13 8:27

Odder Kommune

60 elever på Odder Gymnasium arbejder aktivt med at komme med input til kommuneplanen. Nogle af eleverne får lov at fremlægge deres tanker og ideer for politikerne.

Hvad mener de unge om den by og kommune, de færdes i? Hvordan kan man udvikle kommunen, så den kan blive attraktiv at bo og leve i? De spørgsmål arbejder 60 elever på Odder Gymnasium med i disse dage. Odder Kommune har for nylig sendt et forslag til kommuneplan for årene 2013-2025 i offentlig høring, og som en del af denne høring, har Od-der Kommune spurgt de lokale skoler og gymnasiet om man kunne tænke sig at bruge kommuneplanforslaget som en del af undervisningen.

60 elever deltager
Odder Gymnasium sagde ja tak til invitationen, og derfor er 60 elever lige for tiden i gang med at ”grave sig ned” i kommuneplanens mange detaljer. De 60 elever er dels to 1.g-klasser, dels elever på et hold, der har samfundsfag på A-niveau. Forleden var to medarbejdere fra Odder Kommunes planafdeling på besøg på gymnasiet, hvor de fortalte om kommuneplanen, og hvordan man kan gøre sin indflydelse gældende.

Indblik i de demokratiske processer
- På Odder Gymnasium tager undervisningen ofte udgangspunkt i det omgivende samfund, og derfor er det kærkomment at nogle af vores elever får mulighed for at blive inddraget i arbejdet med Odder Kommunes planlægning, siger rektor Lars Bluhme. Han tilføjer, at skolens elever ofte er på ekskursioner eller besøger virksomheder og offentlige institutioner, ligesom man får besøg af personer udefra, som ved noget særligt om et emne. I det hele taget er der mange aktiviteter, hvor eleverne er ude af skolen eller hvor samfundet kommer ind i skolen.
- I dette projekt får eleverne mulighed for at få indblik i de demokratiske processer og måske også indflydelse på det lokalsamfund, som de kommer til at bo i, når de bliver voksne, siger Lars Bluhme.


Elever møder politikere
Eleverne arbejder i små grupper ud fra nogle overordnede emner i kommuneplanen. Arbejdet munder ud i skriftlige rapporter, hvoraf kommunens Plan-afdeling udvælger nogle projekter, som eleverne derefter skal fremlægge for politikerne i Økonomiudvalget.
- Det er en ny spændende måde at arbejde med kommuneplanen på, og jeg glæder mig til at høre de unge menneskers tanker. Specielt ser jeg frem til at høre, hvad de vil gøre for at få flere til at flytte til kommunen; det er et emne som vi politikere skal arbejde meget med i år. Der vil utvivlsomt være elementer i deres forslag, som vi kan bruge, siger borgmester Elvin. J. Hansen.
 

Tilmeld nyhedsbrev

Læs også

08/4/21 8:14

Politik
Lars Løkke smider kæmpe bombe: Hyrer tidligere Venstre-figurLars Løkke Rasmussen har hyret den tidligere Venstre-figur, der nu gør comeback efter tre års pause fra politik.

23/10/16 7:35

Politik
Morten Messerschmidt sygemeldt på ubestemt tidMesserschmidt er blevet sygemeldt og Dansk Folkeparti har nu øget det beløb, der tilbagebetales, til 2.5 million kroner.

03/2/22 9:31

Politik
Vanvittig løn: Så meget får Barbara BertelsenDet lille webmedie Journalista.dk har undersøgt, hvad en af hovedrolleindehaverne i Minksagen, Barara Bertelsen får i årsløn. Svaret er, at departementschefen og dermed den øverst placerede embedsmand i Statsministeriet tjener langt mere end Statsministeren.

10/5/22 12:28

Europa
Se videoen: Svensk granatkaster pulveriserer russisk tankUkraines forsvar har offentliggjort en video af en russisk tank, der bliver sprængt i luften - angiveligt med en granatkaster leveret af Sverige.

04/5/22 1:56

Kommunalt
P-selskaber skovler formuer ind på ulovlige p-afgifterHvis du klager over en p-afgift, kan det være en god ide at tage sagen hele vejen til Parkeringsklagenævnet.

06/5/22 7:08

Europa
Forsker: Derfor er Ukraine begyndelsen på enden for PutinVerden holder vejret, for vil Putin erklære officielt krig mod Ukraine d. 9. maj? Uanset hvad ser norsk forsker sprækker i Putins ellers så solide greb om magten i Rusland.

12/5/21 8:12

Politik
Mette Frederiksen raser: Stop med detStatsministeren kom op i det røde felt, da hun under gårsdagens spørgetime fik et spørgsmål fra Liberal Alliances partileder, Alex Vanopslagh.

05/5/22 2:41

Putin vil ydmyge 500 ukrainske krigsfanger under paradeHvert år fejrer Rusland d. 9. maj med en stor parade - men organisation advarer om, at årets fejring bliver anderledes brutal.