Foto: Ilona Gondesen - taget på Hovedbanegården i KBH sept 2015
Foto: Ilona Gondesen - taget på Hovedbanegården i KBH sept 2015

Kommune arrangerer speed dating: Ræk hånden frem til en flygtning

Velfærd

07/4/16 12:37

Nick Allentoft

Odder Kommune inviterer til matchmaking mellem virksomheder og flygtninge den 18. april 2016.

Opgaven med at integrere flygtninge på det lokale arbejdsmarked kan ikke løses af Odder Kommune alene.

Derfor inviterer kommunen lokale virksomheder og flygtninge til matchmaking.

LÆS OGSÅ: Danskerne skal give deres job til flygtninge

- Det betyder rigtig meget for både flygtningene og for kommunens økonomi, at vi i fællesskab kan løse denne kæmpe samfundsmæssige opgave. Men det er også hjælp-til-selvhjælp, hvis vi på denne måde kan få tilknyttet nye, dygtige medarbejdere til vores virksomheder. Vi har derfor arrangeret "Matchmaking", hvor virksomheder og flygtninge kan mødes og lære hinanden at kende – og måske finde sammen i praktikpladser, løntilskudsjobs eller måske oven i købet ordinære jobs, står der i invitationen til virksomhederne fra borgmester Uffe Jensen (V) og Arne Sørensen, der er formand for UdviklingOdder.

Mange flygtning er inviteret
Til arrangementet er inviteret 40 flygtninge, der brænder for at komme ud på arbejdsmarkedet. Forud for mødet vil alle virksomheder, der melder sig til, få tilsendt profiler på flygtningene. Her kan man bl.a. læse om deres baggrund, erfaringer, jobønsker m.v. Samtidig får flygtningen mulighed for at forberede sig ved at få informationer om virksomhederne.

- Det er vores håb og mål, at det direkte møde mellem flygtningene og vores virksomheder vil skabe nogle matches, der kan føre til praktikker og jobs, som er det endelige mål, står der i invitationen.

Det er dog ikke en betingelse for deltagelse, at man på forhånd har besluttet sig for at tage en flygtning ind i sin virksomhed.

Tilmeld nyhedsbrev

Mest Læste

Annonce