Sekretariatschef Morten Møller fra Odder Kommune
Sekretariatschef Morten Møller fra Odder Kommune

Midlertidig kommunaldirektør i Odder Kommune

Politik

05/11/14 10:30

Suleman Haider

Sekretariatschef Morten Møller konstitueres som kommunal-direktør, indtil en ny kommunaldirektør er på plads.

Odder Kommunes økonomiudvalg besluttede tirsdag at konstituere Morten Møller som midlertidig kommunaldirektør. Konstitueringen træder i kraft med det samme og varer indtil en ny kommunaldirektør er på plads.

Læs også: Odder Kommune skal have ny direktion

Morten Møller har siden 2010 været sekretariatschef for Byrådsservice, og i den rolle har han fungeret som tæt sparringspartner for både direktion og byråd.

Kontinuitet

- Jeg er utroligt glad for, at Morten Møller har sagt ja til at bringe Odder Kommune sikkert gennem denne periode, hvor vi står uden øverste ledelse. Vi har i forløbet overvejet at ansætte en midlertidig kommunaldirektør udefra, men ved at konstituere Morten Møller sikrer vi, at der bliver kontinuitet både i organisationen og i kommunens drift. Det har været afgørende for et i øvrigt enigt økonomiudvalg, og jeg er sikker på at kommunens medarbejdere vil være glade for denne løsning, siger borgmester Uffe Jensen.

Den nu konstituerede kommunaldirektør Morten Møller er 47 år og uddannet cand.scient.adm. fra Aalborg Universitet. De første ni år af sin karriere arbejdede han i KL, først som konsulent, senere som vicekontorchef og konstitueret kontorchef. I 2004 blev han sekretariatschef i Ikast Kommune, og fortsatte i samme funktion i den nye Ikast-Brande Kommune, hvorefter han i 2008 blev HR-chef i Favrskov Kommune. For tiden er han i gang med en Master i ’Public Governance’ på Aalborg Universitet/CBS.

Sikker drift

- Jeg glæder mig til at tage udfordringen op i den situation Odder Kommune befinder sig i. De kommende måneder vil der være fokus på driften frem for nye udviklingsopgaver, lyder det fra Morten Møller.
Samtidig med konstitueringen af Morten Møller, har politikerne besluttet en midlertidig organisation af kommunens administration. I stedet for at konstituere fagdirektører bliver der dannet en stribe ’makkerpar’ på de forskellige fagområder. Makkerparrene, der typisk består af en afdelingsleder og en medarbejder fra Byrådsservice, får til opgave sikre den daglige drift samt at give lederne på området rådgivning og faglig sparring.

Ny direktion i foråret

Et enigt økonomiudvalg besluttede også på tirsdagens møde at igangsætte processen med at få ansat en ny direktion. Til at styre processen valgte politikerne – blandt tre indbudte rekrutteringsfirmaer – at antage Mercuri Urval til at forestå processen med at ansætte en ny direktion, der kan fungere som et godt team. Det er tanken, at en ny kommunaldirektør kan være på plads 1. marts, og at den pågældende skal være med til at ansætte de to fagdirektører, som ventes at kunne tiltræde en måned senere.

Ny opgavefordeling
Økonomiudvalget besluttede også, at de tre direktører skal have følgende ansvarsområder:

·       Kommunaldirektør. Kommunens overordnede ledelse. Teknik- og miljøområdet, herunder Plan.

·       Direktør for social, sundhed og beskæftigelse.

·       Direktør for børn, unge og kultur.

Ansættelsesprocessen sættes i gang umiddelbart efter den 17. november, hvor byrådet ventes at bekræfte afskedigelserne af kommunaldirektør Kenth Halfdan Ferning og social- og sundhedsdirektør Jette Rud Knudsen.

Annonce