Hvordan transporterer man bedst sårede væk fra en ulykke og kan man programmere en robot til at bane vejen, hvis en et forulykket tog er svært at få adgang til? Det er nogle af de udfordringer, 1000 elever fra Odense, Assens, Kerteminde, Nyborg og Kolding skal komme med løsninger på, når de mødes 6.-9. februar til fire innovationsdage i Odense.
De unge deltager i Future Innovators, der takket være donationer fra Odense Kommune og Møllernes Fond igen i går kan byde velkommen til 1000 elever fra over 49 klasser og 18 forskellige skoler. Innovation, iværksætteri og robotteknologi er kodeordene når Syddanske Forskerparker, med hjælp fra blandt andet Odense Kommune, åbner dørene. Formålet er at koble de unge sammen med forskermiljøet og de fynske virksomheder, så de får smag for robotteknologiens muligheder og bliver klædt på til fremtidens samfund og arbejdsmarked.
Prøv DenOffentlige 2
DenOffentlige er nyheder, debat og videndeling uden betalingsmur.
Prøv vores nyhedsbrev og bliv opdateret på Danmarks udvikling og udfordringer hver dag.
Børn- og Ungerådmand Susanne Crawley Larsen, R, er begejstret for den store interesse, der falder i god tråd med kommunens mål om at uddanne og danne byens børn til livet og arbejdsmarked.
- Odenses børn og unge har alle helt særlige muligheder for at vokse op og kunne det, som fremtidens samfund og arbejdsmarked kalder på. De vokser op med både et stærkt forskningsmiljø og en vækstende robot- og droneindustri lige i baghaven. Derfor glæder jeg mig også over det tætte samarbejde, vi har med det lokale erhvervsliv og forskningsmiljø. Et strålende eksempel herpå er Future Innovators, der i den grad er med til at udvikle de unges nysgerrighed, samarbejdsevner og lyst til at skabe nye løsninger. Med Future Innovators kobler vi de unges undervisning sammen med virkelighedens verden og giver dem indblik i og praktisk erfaring med innovation, iværksætteri og teknologi, siger Susanne Crawley Larsen.
Fokus på fremtiden
Det er en del af Odense Kommunes budget for 2018, at Odense skal arbejde hen mod at blive Europas hovedstad for startups og udvikling af robotteknologi. Odense Kommune har afsat 10,7 millioner kroner til at fremme Børnene i Robotbyen, som skal ruste Odenses børn og unge, som skal ruste Odenses børn og unge til at tage aktiv del i fremtidens digitale samfund. Samtidig skal byen i fællesskab sikre, at børnene tilegner sig de kompetencer, der skal til for at begå sig på fremtidens arbejdsmarked.
Iværksætteri og robotteknologi
Find meget mere indhold fra DenOffentlige om robotteknologi på vores temaside
Følg med i dagsordnen for iværksætteri lige her
Future Innovators rammer lige ned i den vision, og direktør for Syddanske Forskerparker Helle Thylkjær Henriksen er da heller ikke i tvivl om effekten af Future Innovators:
- Med Future Innovators bringer vi netop børn og unge sammen med lokale robot- og teknologivirksomheder. Vi beder børnene tænke udenfor boksen, løse udfordringer på digitale platforme og opfordrer dem til at tænke dem selv og hinanden ind i et større fællesskab. Vi er rigtig glade over at kunne bringe netop virksomheder, forskningsmiljø og kommune sammen om at udfordre de unge og på egen krop lade dem opleve, hvordan de kan blive en del af fremtidens løsninger, siger Helle Thylkjær Henriksen.
Fakta
Future Innovators er fire innovationsdage afholdt af Syddanske Forskerparker. Arrangementet afholdes i Videnbyen i Odense. Her mødes over 1000 unge for at få praktisk erfaring med innovation, iværksætteri og robotteknologi. De skal i år løse udfordringer baseret på en fiktiv togulykke. Der er fire workshops som alle har tilknytning til lokale virksomheder.
Nogle af de virksomheder, der medvirker i år er: Newtec, MIR, UR, Facebook, Schunk, OUH, Tendo, Teknologisk Institut, Syddansk Sundhedsinnovation, UAS Denmark, Hesehus, Sensohive og Kompan.