Anker Boye: Nyt konsortium cementerer Odenses position som centrum for velfærdsteknologi

22/5/12 7:19

Odense Kommune

Odense bliver hjemsted for sekretariatet for et nyt dansk Sundheds- og Velfærdskonsortium. Erhvervs- og Vækstminister Ole Sohn, har i dag valgt at placere sekretariatet for Sundheds- og Velfærdskonsortiet i Odense. Konsortiet bliver dermed en del af Danmarks største koncentration af aktører inden for velfærdsteknologi.

Læs også: Nyt konsortium for velfærdsteknologi

Konsortiet har til formål at markedsføre danske kompetencer indenfor sundheds- og velfærdsløsninger internationalt.

- Det er ikke tilfældigt, at sekretariatet for konsortiet placeres i Odense, siger borgmester Anker Boye.

- Allerede i 2008 formulerede vi en vision om at gøre Odense til internationalt centrum for velfærdsteknologi, og vi har i dag etableret en kompetenceklynge, som skal sikre, at Danmark i fremtiden bliver førende inden for sundheds- og velfærdsteknologi.

Odense Kommune har de seneste år samarbejdet tæt med Syddansk Universitet, Region Syddanmark og en række private aktører med henblik på at samle velfærds- og sundhedsteknologiske initiativer i Odense. Sundheds- og Velfærdskonsortiet vil være det seneste skud på stammen, men bestemt ikke det sidste.

- Vi er i fuld gang med at etablere Campus Odense, som bliver et område hvor sundheds- og velfærdsteknologi bliver kodeord. Området vil huse det nye universitetshospital, et nyt sundhedsfagligt fakultet og Danmarks største forskerpark, Cortex Park. Det vil skabe en unik synergi mellem forskning, produktion og praksis, og vi forventer, at området vil skabe 4-6.000 nye arbejdspladser i de kommende 10-15 år, siger borgmester Anker Boye.

Foruden sekretariatet for Sundheds- og velfærdskonsortiet er bl.a. Region Syddanmarks testcenter for sygehusene, den nationale erhvervsklynge Welfare Tech, Teknologisk Institut med Center for Robotteknologi og samt en række private virksomheder placeret i Odense.

Tilmeld nyhedsbrev

Læs også

08/4/21 8:14

Politik
Lars Løkke smider kæmpe bombe: Hyrer tidligere Venstre-figurLars Løkke Rasmussen har hyret den tidligere Venstre-figur, der nu gør comeback efter tre års pause fra politik.

23/10/16 7:35

Politik
Morten Messerschmidt sygemeldt på ubestemt tidMesserschmidt er blevet sygemeldt og Dansk Folkeparti har nu øget det beløb, der tilbagebetales, til 2.5 million kroner.

03/2/22 9:31

Politik
Vanvittig løn: Så meget får Barbara BertelsenDet lille webmedie Journalista.dk har undersøgt, hvad en af hovedrolleindehaverne i Minksagen, Barara Bertelsen får i årsløn. Svaret er, at departementschefen og dermed den øverst placerede embedsmand i Statsministeriet tjener langt mere end Statsministeren.

04/5/22 1:56

Kommunalt
P-selskaber skovler formuer ind på ulovlige p-afgifterHvis du klager over en p-afgift, kan det være en god ide at tage sagen hele vejen til Parkeringsklagenævnet.

10/5/22 12:28

Europa
Se videoen: Svensk granatkaster pulveriserer russisk tankUkraines forsvar har offentliggjort en video af en russisk tank, der bliver sprængt i luften - angiveligt med en granatkaster leveret af Sverige.

06/5/22 7:08

Europa
Forsker: Derfor er Ukraine begyndelsen på enden for PutinVerden holder vejret, for vil Putin erklære officielt krig mod Ukraine d. 9. maj? Uanset hvad ser norsk forsker sprækker i Putins ellers så solide greb om magten i Rusland.

05/5/22 2:41

Putin vil ydmyge 500 ukrainske krigsfanger under paradeHvert år fejrer Rusland d. 9. maj med en stor parade - men organisation advarer om, at årets fejring bliver anderledes brutal.

04/5/22 7:34

Politik
Stolt Mette Frederiksen: For første gang i 20 årMette Frederiksen glæder sig over at det nu sker for første gang i 20 år.