Anker Boye: Svært at forstå regeringens prioriteringer

Infrastruktur

13/04/2012 10:20

Odense Kommune

Det er de store byer, der skal drive væksten frem, det ved alle. Derfor virker det uforståeligt, når staten hiver luften ud af de store byer, mener Odenses borgmester Anker Boye.

- Alle ved, at det er de store byer, der skal drive væksten frem. Set i det lys er det svært at forstå regeringens prioriteringer. Sådan siger Odenses borgmester, Anker Boye ovenpå regeringens beslutnng om at lukke Fødevarestyrelsens afdeling i Odense.

Det drejer sig om 33 arbejdspladser og sker ovenpå, at staten i sidste uge lukkede 70 arbejdspladser i Naturstyrelsens og Miljøstyrelsens enheder i Odense.

For tre uger siden, kom en udligningsreform, der gav Odense et årligt tab på 125 millioner kroner.

- Danmark er midt i en finanskrise. I Odense investerer vi os ud af krisen. Vi sparer, hvor vi kan og investerer i byggeri, infrastruktur og erhvervsklynger for at skabe arbejdspladser og vækst. Det er det, de store byer kan, og vækst og arbejdspladser i de store byer er afgørende for væksten i de mindre kommuner omkring.

Derfor mener jeg, det virker som en kortsigtet løsning, når staten lukker vidensarbejdspladser i en universitetsby, siger Anker Boye.
 

Mest Læste

Annonce