Frikommuneforsøg giver mindre bureaukrati for ledige

Ledelse

07/1/12 12:01

Odense Kommune

Odense Kommune har som et af sine i alt 15 godkendte frikommuneforsøg fået lov til at droppe de obligatoriske samtaler i lediges kontaktforløb til fordel for et telefonopkald, Skype eller e-mail. Det handler om mindre bureaukrati og mere meningsfuldhed i kontakten mellem borgeren og kommunen.

Odense Kommune, som er en af landets i alt ni frikommuner, har nu fået godkendelse af Økonomi- og Indenrigsministeriet til at gå i gang med 15 frikommuneforsøg, som ellers ville være i strid med lovgivningen.

Et af forsøgene er at skabe mere meningsfulde kontaktforløb for ledige, så de ikke skal møde frem til møder for mødets skyld. Hvis den ledige er i et godt forløb, ønsker kommunen at erstatte de obligatoriske fremmøder med en telefonsamtale eller mailkontakt.

- Det bliver en stor lettelse i hverdagen for både ledige og medarbejdere. Vi har længe ønsket at komme af med unødvendigt bureaukrati og kontrol i de lediges kontaktforløb med jobcentret. Al kommunikation mellem os og borgerne skal give mening, og det får vi nu lov til at prøve, siger rådmand i Social- og Arbejdsmarkedsforvaltningen Peter Rahbæk Juel (S).

- Nu ser vi frem til næste runde af frikommuneforsøget, hvor vi vil rydde ud i flere af de bureaukratiske tidsler. Hele beskæftigelsessystemet skal systematisk gennemgås, tilføjer rådmanden.

Forvaltningen regner med at gå i gang med de nye kontaktforløb, så snart de formelle bekendtgørelser foreligger i løbet af marts måned.

Grønt lys for alle – på samme tid
Et andet frikommuneforsøg, som i høj grad vil opleves som en lettelse for især de borgere, der går på to ben eller kører på to hjul, er de såkaldte myldrekryds. Et trafikkryds, hvor alle bløde trafikanter får lov til at køre på kryds og tværs – på samme tid.

- Det er ikke kun som cykelby eller i kontakten med Jobcentret, at borgerne skal opleve, at det bliver nemmere at være borger i kommunen. Som borger skal du bruge kommunen i alle mulige henseender. Nu laver vi om på nogle regler og systemer, så samarbejdet bliver mere på borgerens præmisser, siger borgmester Anker Boye (S).

Udover forsøgene med lediges kontaktforløb og myldrekrydsene, er der blandt andet forsøg med fælles skoleledelse samt holdeling af klasser i folkeskoler. På ældreområdet er der blandt andet forsøg med, at hjemmeboende ældre kan spise med ældre på plejehjem, og at der bliver mere sikkerhed omkring medicinering i hjemmeplejen med mere.

Info:
Læs Odense Kommunes 15 godkendte frikommuneforsøg

Tilmeld nyhedsbrev

Læs også

08/4/21 8:14

Politik
Lars Løkke smider kæmpe bombe: Hyrer tidligere Venstre-figurLars Løkke Rasmussen har hyret den tidligere Venstre-figur, der nu gør comeback efter tre års pause fra politik.

23/10/16 7:35

Politik
Morten Messerschmidt sygemeldt på ubestemt tidMesserschmidt er blevet sygemeldt og Dansk Folkeparti har nu øget det beløb, der tilbagebetales, til 2.5 million kroner.

03/2/22 9:31

Politik
Vanvittig løn: Så meget får Barbara BertelsenDet lille webmedie Journalista.dk har undersøgt, hvad en af hovedrolleindehaverne i Minksagen, Barara Bertelsen får i årsløn. Svaret er, at departementschefen og dermed den øverst placerede embedsmand i Statsministeriet tjener langt mere end Statsministeren.

10/5/22 12:28

Europa
Se videoen: Svensk granatkaster pulveriserer russisk tankUkraines forsvar har offentliggjort en video af en russisk tank, der bliver sprængt i luften - angiveligt med en granatkaster leveret af Sverige.

04/5/22 1:56

Kommunalt
P-selskaber skovler formuer ind på ulovlige p-afgifterHvis du klager over en p-afgift, kan det være en god ide at tage sagen hele vejen til Parkeringsklagenævnet.

06/5/22 7:08

Europa
Forsker: Derfor er Ukraine begyndelsen på enden for PutinVerden holder vejret, for vil Putin erklære officielt krig mod Ukraine d. 9. maj? Uanset hvad ser norsk forsker sprækker i Putins ellers så solide greb om magten i Rusland.

05/5/22 2:41

Putin vil ydmyge 500 ukrainske krigsfanger under paradeHvert år fejrer Rusland d. 9. maj med en stor parade - men organisation advarer om, at årets fejring bliver anderledes brutal.

04/5/22 7:34

Politik
Stolt Mette Frederiksen: For første gang i 20 årMette Frederiksen glæder sig over at det nu sker for første gang i 20 år.