Jørgen Clausen kåret som årets topleder

08/11/12 1:58

Odense Kommune

Stadsdirektør i Odense Kommune Jørgen Clausen modtog i dag prisen som årets kommunale topleder. I Odense er det lykkedes at sætte en innovativ dagsorden og tage udgangspunkt i borgeren. Det er det vedholdende arbejde, der ligger til grund for kåringen.

- Det er ikke bare en velfortjent hyldest for Jørgens store arbejde. Det er også en vigtig pris for hele Odense Kommune, siger Odenses borgmester, Anker Boye, der ønsker sin nærmeste kollega stort tillykke.

Priskomiteen har netop lagt vægt på Jørgen Clausens stædige insisteren på at tænke kommunens nye løsninger ud fra borgerens perspektiv.
Det er indsats gennem flere år, der sidste år resulterede i strategien "Ny Virkelighed Ny velfærd", der netop handler om, at lade borgeren være udgangspunktet for, hvordan kommunen løser velfærdsopgaven bedst til den økonomi, der er til rådighed.

- På kommunens arbejdspladser og i Odense Byråd har vi det seneste år arbejdet med at nytænke vores velfærdsløsninger, så vi i højere grad end tidligere sætter borgeren i centrum, uden at det bliver dyrere velfærd. Prisen til Jørgen Clausen inspirerer os alle sammen til at fortsætte den innovative satsning, siger Anker Boye.

Jørgen Clausen er både glad og ydmyg over at have fået prisen.
- Selvfølgelig er jeg glad. Det er da motiverende med sådan en anerkendelse. Men innovation i Odense er jo ikke noget, jeg har gjort alene. Denne her pris er kun gået til Odense Kommune, fordi både medarbejdere, ledere og byrådet har været modige og stædige nok til at holde fast i innovationsdagsordenen. Selvom økonomien er sådan, at vi kunne bruge al vores energi på at ærgre os over besparelser, siger Jørgen Clausen.

Tre priser til Odense
Det er mindre end en uge siden, at det var en funktionschef i Odense Kommune, der modtog stor hyldest for sit arbejde, og i løbet af ugen har kommunen fået endnu en pris. OPS-prisen for, hvordan godt samarbejde har ført til effektiv og god udbudsaftale.

Prisen som Årets Fynske Talent gik til den 32 årige funktionschef Maria Aabjerg. Hun fik især, fordi hun er lykkedes med at nedbringe antallet af borgere på sygedagpenge. Maria Aabjerg var eneste offentlige ansatte i konkurrencens slutspurt.

OPS-prisen modtog Odense Kommune for et godt samarbejde, hvor udbudskonsulent, personale i ældreplejen og en privat udbyder analyserede sig frem til en såkaldt "totaløkonomisk løsning".
Ved at dele viden sparer sparer Odense Kommune fremover 1.5 millioner kroner om året på bleer, der er billigere, bedre for borgerne og giver mindre arbejde (i form af f.eks. lækager og vask af de ældre) for personalet.

- Til sammen viser de tre priser, at Odense Kommune kan præstere på de to områder, hvor vi er udfordret lige nu. Det er bydende nødvendigt, at vi finder besparelser i vores velfærd, og det er ligeså nødvendigt, at vi samarbejder om at nytænke velfærden, siger Anker Boye.

Odense som innovativ kommune. Eksempler:

  • Odense Kommune samarbejder med den enkelte borger om at sikre, at han eller hun i så langt tid som muligt har et liv på egne præmisser - uden involvering fra kommunens side.
  • Lokalområderne Dalum og Bolbro er indrettet som velfærdseksperimentarier, hvor ansatte på tværs af forvaltninger samarbejder med lokale ildsjæle og andre om at prøve nye velfærdsløsninger af.
  • Med budgettet for 2013 vedtog Odense Byråd, at 200 millioner kroner skal findes ved innovative løsninger
  • Direktørgruppen er i spidsen for seks innovationsspor, der inden for hver sit område skal skabe nye velfærdsløsninger.

Tilmeld nyhedsbrev

Læs også

08/4/21 8:14

Politik
Lars Løkke smider kæmpe bombe: Hyrer tidligere Venstre-figurLars Løkke Rasmussen har hyret den tidligere Venstre-figur, der nu gør comeback efter tre års pause fra politik.

23/10/16 7:35

Politik
Morten Messerschmidt sygemeldt på ubestemt tidMesserschmidt er blevet sygemeldt og Dansk Folkeparti har nu øget det beløb, der tilbagebetales, til 2.5 million kroner.

03/2/22 9:31

Politik
Vanvittig løn: Så meget får Barbara BertelsenDet lille webmedie Journalista.dk har undersøgt, hvad en af hovedrolleindehaverne i Minksagen, Barara Bertelsen får i årsløn. Svaret er, at departementschefen og dermed den øverst placerede embedsmand i Statsministeriet tjener langt mere end Statsministeren.

04/5/22 1:56

Kommunalt
P-selskaber skovler formuer ind på ulovlige p-afgifterHvis du klager over en p-afgift, kan det være en god ide at tage sagen hele vejen til Parkeringsklagenævnet.

06/5/22 7:08

Europa
Forsker: Derfor er Ukraine begyndelsen på enden for PutinVerden holder vejret, for vil Putin erklære officielt krig mod Ukraine d. 9. maj? Uanset hvad ser norsk forsker sprækker i Putins ellers så solide greb om magten i Rusland.

10/5/22 12:28

Europa
Se videoen: Svensk granatkaster pulveriserer russisk tankUkraines forsvar har offentliggjort en video af en russisk tank, der bliver sprængt i luften - angiveligt med en granatkaster leveret af Sverige.

05/5/22 2:41

Putin vil ydmyge 500 ukrainske krigsfanger under paradeHvert år fejrer Rusland d. 9. maj med en stor parade - men organisation advarer om, at årets fejring bliver anderledes brutal.

04/5/22 7:34

Politik
Stolt Mette Frederiksen: For første gang i 20 årMette Frederiksen glæder sig over at det nu sker for første gang i 20 år.