Mads Damsbo ny direktør for stormuseum i Odense

01/3/13 12:03

Odense Kommune

Det bliver den 36-årige kunsthistoriker Mads Damsbo, der kommer til at stå i spidsen for det nye stormuseum i Odense, når Kunsthallen Brandts, Fyns Kunstmuseum og Museet for Fotokunst i Odense fusionerer. Et enigt ansættelsesudvalg har peget på Mads Damsbo, der kommer fra en direktørpost på Gl Holtegaard i Nordsjælland. Den nye direktør tiltræder posten den 1. maj 2013


Et enigt ansættelsesudvalg har udpeget den 36-årige kunsthistoriker Mads Damsbo til posten som direktør for det kommende stormuseum i Odense. Museet bliver til gennem en fusion af de nuværende kunstinstitutioner Kunsthallen Brandts, Museet for Fotokunst og Fyns Kunstmuseum. Mads Damsbo er Mag.art. i Kunsthistorie og kommer fra en stilling som direktør på kunsthallen Gl Holtegaard, hvor han har været siden 2008. Han har desuden en baggrund som udstillingsinspektør, kunstkritiker og ekstern lektor på Københavns Universitet. Mads Damsbo bringer et stort internationalt netværk blandt kunstnere og museer med sig til Odense.

- Vi har søgt efter en karismatisk og visionær person, der tør sprænge rammerne for billedkunstformidling. Med fusionen ønsker vi at skabe et unikt billedkunsttilbud, som ikke blot er en kopi af de tilbud, man kender fra andre byer. I Mads Damsbo har vi fundet en direktør, som kan være med til at udvikle et billedhus af international karakter, som odenseanerne kan være stolte af, udtaler by- og kulturrådmand Steen Møller, der er formand for fusionsbestyrelsen.

Mads Damsbo udtaler: - Jeg er utrolig glad for at få muligheden for at være med til at skabe et fremtidens hus for kunsten i Odense. Der er her i byen en sjælden opbakning om billedkunsten, og jeg ser frem til at udvikle det lokale engagement yderligere og præsentere et bredt appellerende og rigt varieret program af udstillinger med lige dele vægt på den moderne kunsthistorie og nye medier som animationsfilm, tegneserier og digital kunst. Jeg ser meget frem til at tage del i livet i Odense og på Fyn i øvrigt og inddrage den lokale historie og nære omverden i arbejdet med kunsten.

By- og kulturrådmand Steen Møller ser frem til fusionen og til samarbejdet med Mads Damsbo.

- Det er min overbevisning, at Mads Damsbo kan være med til at føre visionen om en tydelig kulturprofil på billedkunstområdet i Odense ud i livet. Det moderne publikum er kræsent og forventer det bedste. Ved at samle kræfterne i én stærk organisation og sætte en visionær direktør i spidsen, er jeg sikker på, at vi foretager en god investering for fremtiden. Samtidig skaber vi en unik institution, der kan matche andre store og veletablerede kunstinstitutioner i Danmark, udtaler by- og kulturrådmand Steen Møller.

Mads Damsbo træder ind i sit nye job den 1. maj 2013

- Mads Damsbo er yderst kompetent både kunstnerisk og organisatorisk. Han er ung, frygtløs og nyder stor respekt i kunstneriske fagkredse i Danmark og i udlandet og er den rette til at stå i spidsen for de ændringer, der skal udvikle kunstformidlingen i Odense, siger John Peter Nilsson, Museum Director hos Moderna Museet i Malmø. John Peter Nilsson er medlem af Fusionsbestyrelsen.

- Vi har i Mads Damsbo fundet en person, der kan stå i spidsen og vise vejen i organisationen. Han har blik for, at den nye billedkunstinstitution skal være en central motor i Odenses kulturtilbud. Mads Damsbo har et veludviklet blik på, at en moderne kulturinstitution hænger tæt sammen med sin omverden - både når det gælder offentlige tilskudsgivere og det private erhvervsliv. Og hans tanker om, at samarbejde med erhvervsliv og sponsorer skal føre til et stærkt lokalt medejerskab, lyder strategisk spændende. Det er vigtigt, at den nye institution er synlig og tager rollen med at gøre byen attraktiv for de medarbejdere, der skal løfte fremtidens videnserhverv i Odense, siger Hans Bøgh-Sørensen, adm. Direktør hos Orifarm og medlem af Fusionsbestyrelsen
 

Tilmeld nyhedsbrev

Læs også

08/4/21 8:14

Politik
Lars Løkke smider kæmpe bombe: Hyrer tidligere Venstre-figurLars Løkke Rasmussen har hyret den tidligere Venstre-figur, der nu gør comeback efter tre års pause fra politik.

23/10/16 7:35

Politik
Morten Messerschmidt sygemeldt på ubestemt tidMesserschmidt er blevet sygemeldt og Dansk Folkeparti har nu øget det beløb, der tilbagebetales, til 2.5 million kroner.

03/2/22 9:31

Politik
Vanvittig løn: Så meget får Barbara BertelsenDet lille webmedie Journalista.dk har undersøgt, hvad en af hovedrolleindehaverne i Minksagen, Barara Bertelsen får i årsløn. Svaret er, at departementschefen og dermed den øverst placerede embedsmand i Statsministeriet tjener langt mere end Statsministeren.

04/5/22 1:56

Kommunalt
P-selskaber skovler formuer ind på ulovlige p-afgifterHvis du klager over en p-afgift, kan det være en god ide at tage sagen hele vejen til Parkeringsklagenævnet.

06/5/22 7:08

Europa
Forsker: Derfor er Ukraine begyndelsen på enden for PutinVerden holder vejret, for vil Putin erklære officielt krig mod Ukraine d. 9. maj? Uanset hvad ser norsk forsker sprækker i Putins ellers så solide greb om magten i Rusland.

10/5/22 12:28

Europa
Se videoen: Svensk granatkaster pulveriserer russisk tankUkraines forsvar har offentliggjort en video af en russisk tank, der bliver sprængt i luften - angiveligt med en granatkaster leveret af Sverige.

05/5/22 2:41

Putin vil ydmyge 500 ukrainske krigsfanger under paradeHvert år fejrer Rusland d. 9. maj med en stor parade - men organisation advarer om, at årets fejring bliver anderledes brutal.

04/5/22 7:34

Politik
Stolt Mette Frederiksen: For første gang i 20 årMette Frederiksen glæder sig over at det nu sker for første gang i 20 år.