Odense skyder yderligere 4 mio. kr. i fælles fynsk eventpulje

25/10/2012 12:39

Odense Kommune

Odense Kommune styrker nu det fælles fynske arbejde for vækst ved at flytte knap 4 mio. kr. fra sin erhvervs- og aktivitetspulje til Udvikling Fyn, så Fyn og Odense fremover kan tiltrække endnu flere og større events.

Hvis Fyn fremover skal huse flere store stævner, events og arrangementer, skal de fynske kommuner i højere grad end i dag skyde penge og øvrige investeringer i en fælles pulje.

Derfor valgte et flertal i økonomiudvalget i Odense Kommune tidligere i dag at overflytte knap 4 mio. kr. fra byens hidtidige Erhvervs- og aktivitetspulje til Udvikling Fyn.

- Vi skal have tiltrukket flere og større events, og det er svært at gøre hver for sig. Samtidig ser vi en strategisk fordel i at samle kompetencerne ét sted, så vi kan arbejde mere langsigtet, siger Odenses borgmester Anker Boye (S).

Med midlerne fra Odense Kommune til Udvikling Fyn fordobles den fælles fynske erhvervs- og turismeorganisations pulje af såkaldt frie midler fra godt 4 mio. kr. til knap 8 mio. kr. i 2013. Men står det til Anker Boye, skal puljen vokse yderligere i de kommende år.

- Det koster mange penge, hvis Fyn og Odense skal blive i stand til at udvikle og tiltrække kvalitetsevents og internationale arrangementer, som både kan aktivere borgerne på Fyn, tiltrække gæster og turister, styrke mediernes interesse for Fyn og styrke brandingen af øen, siger Anker Boye.

I Udvikling Fyn ser man frem til, at summen af de frie midler bliver øget.

- Det er glædeligt, at Odense fortsætter med at øge sit engagement i den fælles fynske sag. Vi er i gang med at opbygge både ekspertise og erfaring, som sikrer kvalitet og faglighed i arbejdet. Men efterhånden har vi også en økonomisk slagstyrke, som kan noget i den store sammenhæng, siger Mads Graves Larsen, direktør i Udvikling Fyn A/S.

Til sammenligning har foreløbige beregninger vist, at Horsens Kommune har brugt mindst 12 mio. kr. på at tiltrække og afholde 3. etape af årets udgave af Giro d’Italia.

Mest Læste

Annonce