Odense skyder yderligere 4 mio. kr. i fælles fynsk eventpulje

25/10/12 10:39

Odense Kommune

Odense Kommune styrker nu det fælles fynske arbejde for vækst ved at flytte knap 4 mio. kr. fra sin erhvervs- og aktivitetspulje til Udvikling Fyn, så Fyn og Odense fremover kan tiltrække endnu flere og større events.

Hvis Fyn fremover skal huse flere store stævner, events og arrangementer, skal de fynske kommuner i højere grad end i dag skyde penge og øvrige investeringer i en fælles pulje.

Derfor valgte et flertal i økonomiudvalget i Odense Kommune tidligere i dag at overflytte knap 4 mio. kr. fra byens hidtidige Erhvervs- og aktivitetspulje til Udvikling Fyn.

- Vi skal have tiltrukket flere og større events, og det er svært at gøre hver for sig. Samtidig ser vi en strategisk fordel i at samle kompetencerne ét sted, så vi kan arbejde mere langsigtet, siger Odenses borgmester Anker Boye (S).

Med midlerne fra Odense Kommune til Udvikling Fyn fordobles den fælles fynske erhvervs- og turismeorganisations pulje af såkaldt frie midler fra godt 4 mio. kr. til knap 8 mio. kr. i 2013. Men står det til Anker Boye, skal puljen vokse yderligere i de kommende år.

- Det koster mange penge, hvis Fyn og Odense skal blive i stand til at udvikle og tiltrække kvalitetsevents og internationale arrangementer, som både kan aktivere borgerne på Fyn, tiltrække gæster og turister, styrke mediernes interesse for Fyn og styrke brandingen af øen, siger Anker Boye.

I Udvikling Fyn ser man frem til, at summen af de frie midler bliver øget.

- Det er glædeligt, at Odense fortsætter med at øge sit engagement i den fælles fynske sag. Vi er i gang med at opbygge både ekspertise og erfaring, som sikrer kvalitet og faglighed i arbejdet. Men efterhånden har vi også en økonomisk slagstyrke, som kan noget i den store sammenhæng, siger Mads Graves Larsen, direktør i Udvikling Fyn A/S.

Til sammenligning har foreløbige beregninger vist, at Horsens Kommune har brugt mindst 12 mio. kr. på at tiltrække og afholde 3. etape af årets udgave af Giro d’Italia.

Tilmeld nyhedsbrev

Læs også

08/4/21 8:14

Politik
Lars Løkke smider kæmpe bombe: Hyrer tidligere Venstre-figurLars Løkke Rasmussen har hyret den tidligere Venstre-figur, der nu gør comeback efter tre års pause fra politik.

23/10/16 7:35

Politik
Morten Messerschmidt sygemeldt på ubestemt tidMesserschmidt er blevet sygemeldt og Dansk Folkeparti har nu øget det beløb, der tilbagebetales, til 2.5 million kroner.

03/2/22 9:31

Politik
Vanvittig løn: Så meget får Barbara BertelsenDet lille webmedie Journalista.dk har undersøgt, hvad en af hovedrolleindehaverne i Minksagen, Barara Bertelsen får i årsløn. Svaret er, at departementschefen og dermed den øverst placerede embedsmand i Statsministeriet tjener langt mere end Statsministeren.

04/5/22 1:56

Kommunalt
P-selskaber skovler formuer ind på ulovlige p-afgifterHvis du klager over en p-afgift, kan det være en god ide at tage sagen hele vejen til Parkeringsklagenævnet.

10/5/22 12:28

Europa
Se videoen: Svensk granatkaster pulveriserer russisk tankUkraines forsvar har offentliggjort en video af en russisk tank, der bliver sprængt i luften - angiveligt med en granatkaster leveret af Sverige.

06/5/22 7:08

Europa
Forsker: Derfor er Ukraine begyndelsen på enden for PutinVerden holder vejret, for vil Putin erklære officielt krig mod Ukraine d. 9. maj? Uanset hvad ser norsk forsker sprækker i Putins ellers så solide greb om magten i Rusland.

05/5/22 2:41

Putin vil ydmyge 500 ukrainske krigsfanger under paradeHvert år fejrer Rusland d. 9. maj med en stor parade - men organisation advarer om, at årets fejring bliver anderledes brutal.

04/5/22 7:34

Politik
Stolt Mette Frederiksen: For første gang i 20 årMette Frederiksen glæder sig over at det nu sker for første gang i 20 år.