Stærke teams vinder rådgiveropgaver til Odense Letbane

20/06/2012 12:33

Odense Kommune

Det blev Parsons Brinckerhoff Ltd. og COWI som vandt bygherrerådgivningen og den tekniske rådgivning på Odense Letbane.

-Letbanen er rygraden i udviklingen af Odense og er afgørende i forhold til at udnytte det fulde vækstpotentiale af de mange investeringer, som vil præge Odense frem til 2020. Derfor er det afgørende, at vi har fundet to så solide og erfarne teams. Til sammen repræsenter de stor erfaring og viden om letbaner i en international kontekst, forklarer Jørgen Clausen, Stadsdirektør.

Parsons Brinckerhoff Ltd.med underrådgivere har vundet bygherrerådgivningen, som skal hjælpe Odense Kommune med de strategiske beslutninger samt økonomien i projektet.

COWI med underrådgivere får til opgave at detaljere letbaneprojektet og udarbejde en vvm-redegørelse (vurdering af virkninger på miljøet).

Arbejdet vil foregå i samarbejde med Transportministeriet, Region Syddanmark og Fynbus. Senere vil producenter og entreprenører få mulighed for at afgive tilbud på de konkrete leverancer.

Både den tekniske rådgiver og bygherrerådgiveren vil bidrage til projektet frem til 2020, hvor letbanens første etape forventes at blive taget i brug - samme år som det nye universitetshospital, Nyt OUH, åbner.

Vinder - bygherrerådgivning:
Parsons Brinckerhoff Ltd. (GB)
Underrådgivere: IVV GmbH (D), ISC Consulting Engineers A/S (DK), Orbicon A/S (DK), Tetraplan A/S (DK), Arkitektfirmaet CF Møller A/S (DK) og Lloyd’s Register ODS (DK)

Vinder - teknisk rådgivning:
COWI A/S (DK)
Underrådgivere: Systra SA, France (FR), ETC (D)

Fakta
I alt 13 teams har givet tilbud på bygherrerådgivning og teknisk rådgivning, som har været udbudt parallelt. Udbuddene er gennemført som begrænsede udbud efter EU’s udbudsdirektiv om forsyningsvirksomhed.

Odense Letbane vil binde byen sammen samtidig med at den vil sikre adgangen til det nye universitetshospital, nyt OUH, og betjene de 60.000 mennesker, der dagligt vil få deres gang i det nye campusområde.

Følg arbejdet med letbanen på www.odense.dk/letbane.

Mest Læste

Annonce