Stærke teams vinder rådgiveropgaver til Odense Letbane

20/6/12 10:33

Odense Kommune

Det blev Parsons Brinckerhoff Ltd. og COWI som vandt bygherrerådgivningen og den tekniske rådgivning på Odense Letbane.

-Letbanen er rygraden i udviklingen af Odense og er afgørende i forhold til at udnytte det fulde vækstpotentiale af de mange investeringer, som vil præge Odense frem til 2020. Derfor er det afgørende, at vi har fundet to så solide og erfarne teams. Til sammen repræsenter de stor erfaring og viden om letbaner i en international kontekst, forklarer Jørgen Clausen, Stadsdirektør.

Parsons Brinckerhoff Ltd.med underrådgivere har vundet bygherrerådgivningen, som skal hjælpe Odense Kommune med de strategiske beslutninger samt økonomien i projektet.

COWI med underrådgivere får til opgave at detaljere letbaneprojektet og udarbejde en vvm-redegørelse (vurdering af virkninger på miljøet).

Arbejdet vil foregå i samarbejde med Transportministeriet, Region Syddanmark og Fynbus. Senere vil producenter og entreprenører få mulighed for at afgive tilbud på de konkrete leverancer.

Både den tekniske rådgiver og bygherrerådgiveren vil bidrage til projektet frem til 2020, hvor letbanens første etape forventes at blive taget i brug - samme år som det nye universitetshospital, Nyt OUH, åbner.

Vinder - bygherrerådgivning:
Parsons Brinckerhoff Ltd. (GB)
Underrådgivere: IVV GmbH (D), ISC Consulting Engineers A/S (DK), Orbicon A/S (DK), Tetraplan A/S (DK), Arkitektfirmaet CF Møller A/S (DK) og Lloyd’s Register ODS (DK)

Vinder - teknisk rådgivning:
COWI A/S (DK)
Underrådgivere: Systra SA, France (FR), ETC (D)

Fakta
I alt 13 teams har givet tilbud på bygherrerådgivning og teknisk rådgivning, som har været udbudt parallelt. Udbuddene er gennemført som begrænsede udbud efter EU’s udbudsdirektiv om forsyningsvirksomhed.

Odense Letbane vil binde byen sammen samtidig med at den vil sikre adgangen til det nye universitetshospital, nyt OUH, og betjene de 60.000 mennesker, der dagligt vil få deres gang i det nye campusområde.

Følg arbejdet med letbanen på www.odense.dk/letbane.

Tilmeld nyhedsbrev

Læs også

08/4/21 8:14

Politik
Lars Løkke smider kæmpe bombe: Hyrer tidligere Venstre-figurLars Løkke Rasmussen har hyret den tidligere Venstre-figur, der nu gør comeback efter tre års pause fra politik.

23/10/16 7:35

Politik
Morten Messerschmidt sygemeldt på ubestemt tidMesserschmidt er blevet sygemeldt og Dansk Folkeparti har nu øget det beløb, der tilbagebetales, til 2.5 million kroner.

03/2/22 9:31

Politik
Vanvittig løn: Så meget får Barbara BertelsenDet lille webmedie Journalista.dk har undersøgt, hvad en af hovedrolleindehaverne i Minksagen, Barara Bertelsen får i årsløn. Svaret er, at departementschefen og dermed den øverst placerede embedsmand i Statsministeriet tjener langt mere end Statsministeren.

10/5/22 12:28

Europa
Se videoen: Svensk granatkaster pulveriserer russisk tankUkraines forsvar har offentliggjort en video af en russisk tank, der bliver sprængt i luften - angiveligt med en granatkaster leveret af Sverige.

06/5/22 7:08

Europa
Forsker: Derfor er Ukraine begyndelsen på enden for PutinVerden holder vejret, for vil Putin erklære officielt krig mod Ukraine d. 9. maj? Uanset hvad ser norsk forsker sprækker i Putins ellers så solide greb om magten i Rusland.

04/5/22 1:56

Kommunalt
P-selskaber skovler formuer ind på ulovlige p-afgifterHvis du klager over en p-afgift, kan det være en god ide at tage sagen hele vejen til Parkeringsklagenævnet.

05/5/22 2:41

Putin vil ydmyge 500 ukrainske krigsfanger under paradeHvert år fejrer Rusland d. 9. maj med en stor parade - men organisation advarer om, at årets fejring bliver anderledes brutal.

04/5/22 7:34

Politik
Stolt Mette Frederiksen: For første gang i 20 årMette Frederiksen glæder sig over at det nu sker for første gang i 20 år.