Odense er i øjeblikket ved at omlægge undervisningen i kommunens 33 folkeskoler. Initiativet hedder ”Den sammenhængende skoledag”, og ambitionen er at give børnene en længere skoledag med bedre normeringer, som både giver plads til afveksling mellem leg og læring og tid til fordybelse.
Søhusskolen har allerede gjort sig gode erfaringer med en længere sammenhængende skoledag, og på torsdag kommer statsminister Helle Thorning-Schmidt på besøg for at få et indblik i, hvordan man kan nytænke undervisningen i landets folkeskoler.
”Vi er helt i front med udviklingen af folkeskolerne, og det glæder mig meget, at statsministeren har lagt mærke til vores spændende tiltag. Odense Kommune er i gang med en ambitiøs udvikling. Vi tænker velfærd på en ny måde og udvikler byen, så skolebørnene også har lyst til at bo og arbejde her, når de bliver voksne,” siger borgmester Anker Boye.
Ambitiøs byudvikling
”Den sammenhængende skoledag” er et godt eksempel på ”Fremtidens skole” – en udvikling af Danmarks folkeskoler, som statsministeren fortalte om i sin åbningstale i år. Folkeskolerne i Odense Kommune er dog ikke det eneste, som undergår en forvandling de kommende år, for byen er i gang med en historisk stor vækststrategi. Samlede investeringer for 24 mia.kr. over de næste 10 år vil styrke Odense som regionens vækstdriver. En letbane, et nyt Thomas B. Thriges Gade område, udviklingen af Campus Odense og videreudviklingen af Odense Havn er blot nogle af de projekter, der skal rykke Odense fra at være en stor dansk by til at blive en dansk storby.
På sit stop i Odense besøger Helle Thorning-Schmidt også den røde Infoboks på Fisketorvet, der huser udstillingen om omdannelsen af Thomas B. Thriges Gade, for at høre nærmere om de ambitiøse byudviklingsprojekter.
”Jeg ser frem til at fortælle statsministeren om vores vision for byen, som indebærer flere boliger, flere mennesker, og ikke mindst flere arbejdspladser,” siger borgmester Anker Boye.
Senere fortsætter statsministeren til uddelingen af Talent Fyn-2012 prisen, hvor hun er hovedtaler.
Om Den sammenhængende skoledag
Materialet om en sammenhængende skoledag, hvor eleverne fra 0- 6. klasse går i skole i 6 timer om dagen, og hvor lærere og pædagoger arbejder tæt sammen om mere sammenhæng og større fleksibilitet i undervisningen, er netop sendt i høring. Efter sommerferien forventes den sammenhængende skoledag at tage form på de 33 folkeskoler i Odense Kommune.
Du kan læse en kort gennemgang af oplægget Den sammenhængende skoledag her