Stofindtagelsesrum åbner i Odense

20/2/13 12:18

Odense Kommune

Sundhedsminister Astrid Krag (SF) åbner på tirsdag landets andet stofindtagelsesrum for misbrugere. Det sker i Odense, hvor misbrugere nu kan komme og indtage deres medbragte stoffer i fred for omverdenens blikke. Det kan ske på hygiejnisk vis, ligesom det er muligt at få en snak med sundhedspersonalet.


At være stofmisbruger er i sig selv et barskt liv – og at være nødsaget til at tage stofferne i trappeopgange og baggårde, gør det ikke mindre barskt. Men på tirsdag indvies et stofindtagelsesrum i Odense – det sker i et partnerskab mellem Kirkens Korshær og Odense Kommune. Stofindtagelsesrum sikrer, at misbrugerne har mulighed for at indtage egne medbragte stoffer i sundhedsmæssigt forsvarlige omgivelser.

”Stofindtagelsesrum redder liv. Det ved vi fra Tyskland og Holland, hvor resultaterne viser, at flere får behandling og vælger afvænning eller stabilisering, når de kommer ind i et rum, hvor de i fred og ro kan tage stoffer og samtidig få en snak med sundheds- eller socialfagligt personale. Nu har vi også gode erfaringer fra København. Så jeg er stolt af, at Odense som det andet sted i landet kan åbne et stofindtagelsesrum. Når vi skaber bedre forhold for stofmisbrugerne, skaber vi også bedre forhold for omgivelserne”, siger rådmand Peter Rahbæk Juel (S) fra Social- og Arbejdsmarkedsforvaltningen.

Stofindtagelsesrummet åbner i det sundhedsrum, som allerede eksisterer i Kirkens Korshærs varmestue i Pantheonsgade. Rummet er for stofmisbrugere med stærk afhængighed som følge af et længere og vedvarende stofmisbrug.

”Rummet vil give værdige omgivelser for den enkelte misbruger i forbindelse med stofindtag – og det vil minimere brugen af baggårde og trappeopgave som steder, hvor der tages stoffer. Vi kan tilbyde en god snak med misbrugerne og vejlede dem til fx hospitalshjælp, afvænning og mindre skadefulde måder at stikke sig på. Det skaber mere tryghed og ro i misbrugernes tilværelse, og det redder nogle fra at dø af en overdosis, siger Heinz Wolf fra Kirkens Korshær.

Stofindtagelsesrummet åbner for stofmisbrugerne den 4. marts. Fra den dag kan misbrugerne medbringe deres egne stoffer i tidsrummet fra kl. 8.30 til 14 og indtage stofferne i rummet med rene kanyler og andre hjælpemidler i forhold til stofindtagelse. Der udleveres ikke metadon eller medicin i stofindtagelsesrummet. Der vil være sundheds- eller socialfagligt personale til stede hele tiden.

Pressen er velkommen til indvielsen, som foregår den 26. februar kl. 14.30-16.30. Rådmand Peter Rahbæk Juel holder foruden sundhedsminister Astrid Krag en indvielsestale.

Tilmeld nyhedsbrev

Læs også

08/4/21 8:14

Politik
Lars Løkke smider kæmpe bombe: Hyrer tidligere Venstre-figurLars Løkke Rasmussen har hyret den tidligere Venstre-figur, der nu gør comeback efter tre års pause fra politik.

23/10/16 7:35

Politik
Morten Messerschmidt sygemeldt på ubestemt tidMesserschmidt er blevet sygemeldt og Dansk Folkeparti har nu øget det beløb, der tilbagebetales, til 2.5 million kroner.

03/2/22 9:31

Politik
Vanvittig løn: Så meget får Barbara BertelsenDet lille webmedie Journalista.dk har undersøgt, hvad en af hovedrolleindehaverne i Minksagen, Barara Bertelsen får i årsløn. Svaret er, at departementschefen og dermed den øverst placerede embedsmand i Statsministeriet tjener langt mere end Statsministeren.

04/5/22 1:56

Kommunalt
P-selskaber skovler formuer ind på ulovlige p-afgifterHvis du klager over en p-afgift, kan det være en god ide at tage sagen hele vejen til Parkeringsklagenævnet.

10/5/22 12:28

Europa
Se videoen: Svensk granatkaster pulveriserer russisk tankUkraines forsvar har offentliggjort en video af en russisk tank, der bliver sprængt i luften - angiveligt med en granatkaster leveret af Sverige.

06/5/22 7:08

Europa
Forsker: Derfor er Ukraine begyndelsen på enden for PutinVerden holder vejret, for vil Putin erklære officielt krig mod Ukraine d. 9. maj? Uanset hvad ser norsk forsker sprækker i Putins ellers så solide greb om magten i Rusland.

05/5/22 2:41

Putin vil ydmyge 500 ukrainske krigsfanger under paradeHvert år fejrer Rusland d. 9. maj med en stor parade - men organisation advarer om, at årets fejring bliver anderledes brutal.

04/5/22 7:34

Politik
Stolt Mette Frederiksen: For første gang i 20 årMette Frederiksen glæder sig over at det nu sker for første gang i 20 år.