Betalingssystem gør livet lettere for skoler og forældre

28/11/12 10:47

Randers Kommune

Nu kan forældre betale for skolemad med dankort på Randers Kommunes hjemmeside. Systemet åbner i dag for Assentoftskolen og skal udbredes til andre af kommunens skoler.

Hver anden uge har forældre til elever i 0.-2. klasse på Assentoftskolen sendt kontanter med børnene i skole for at betale for skolemad. På skolen har skolesekretær Lotte Lærke to gange om måneden derfor brugt meget tid på at holde styr på betalingerne, ligesom lærerne har haft til opgave at hjælpe de små elever med at få afleveret pengene, de havde med hjemmefra.

”Så sad jeg der med de indleverede fryseposer fyldt med mønter for at tælle op og registrere forældrenes bestillinger, som fremgik af bestillingssedlens afklippede slip. Det kunne nemt tage 1½-dag,” fortæller Lotte Lærke.

Nu er den praksis slut. For som nyansat sekretær undrede Lone Lærke sig og kontaktede Randers Kommune. Her var forvaltningen allerede i gang med at udvikle et modul til net-betalinger sammen med sin systemleverandør Assemble A/S. Straks gik forvaltningen i gang med at lave en betalingsløsning. Derfor kan forældre på Assentoftskolen fra i dag både bestille og betale for børnenes skolemad via kommunens hjemmeside.

”Det er en stor lettelse i hverdagen. Man ligger jo sjældent inde med kontanter længere, fordi vi mere og mere bruger dankortet. Samtidig er det ikke altid nemt med kontanter, for husker ens barn nu at aflevere dem, når man sender dem af sted med betalingen? Og hvis ens barn er sygt den dag, betalingen skal falde, så skal man selv op på skolen og få afleveret pengene,” siger Line Larsen, der er mor til en datter i 1. klasse og 4. klasse.

Betalingssystemet anvendes for eksempel også på kommunens hjemmeside til bestilling og betaling af kompostbeholdere. Ligesom borgerne kan bestille og betale for de mærker, der anvendes for at få afhentet en ekstra affaldssæk.

”Vi vil gøre borgerservice så nemt og effektivt som muligt. Både for borgerne og for den kommunale administration. Set i det lys er oprettelsen af e-butikker på randers.dk et vigtigt redskab. Betalingssystemet vil derfor helt sikkert blive udvidet, så flere borgere kan få nytte af det i fremtiden,” siger Rasmus Bak-møller, chef for Politik, Kommunikation og Digital service i Randers Kommune.

Foto: Kenneth Lemvig Sørensen, Randers Kommune.

Skolesekretær Lotte Lærke (t.h.) og forælder Line Larsen glæder sig over det nye betalingssystem. Det overflødiggør nu de plastkasser som Lotte Lærke tidligere skulle bruge for at holde styr på de mange betalinger. 

Tilmeld nyhedsbrev

Læs også

08/4/21 8:14

Politik
Lars Løkke smider kæmpe bombe: Hyrer tidligere Venstre-figurLars Løkke Rasmussen har hyret den tidligere Venstre-figur, der nu gør comeback efter tre års pause fra politik.

23/10/16 7:35

Politik
Morten Messerschmidt sygemeldt på ubestemt tidMesserschmidt er blevet sygemeldt og Dansk Folkeparti har nu øget det beløb, der tilbagebetales, til 2.5 million kroner.

03/2/22 9:31

Politik
Vanvittig løn: Så meget får Barbara BertelsenDet lille webmedie Journalista.dk har undersøgt, hvad en af hovedrolleindehaverne i Minksagen, Barara Bertelsen får i årsløn. Svaret er, at departementschefen og dermed den øverst placerede embedsmand i Statsministeriet tjener langt mere end Statsministeren.

10/5/22 12:28

Europa
Se videoen: Svensk granatkaster pulveriserer russisk tankUkraines forsvar har offentliggjort en video af en russisk tank, der bliver sprængt i luften - angiveligt med en granatkaster leveret af Sverige.

04/5/22 1:56

Kommunalt
P-selskaber skovler formuer ind på ulovlige p-afgifterHvis du klager over en p-afgift, kan det være en god ide at tage sagen hele vejen til Parkeringsklagenævnet.

06/5/22 7:08

Europa
Forsker: Derfor er Ukraine begyndelsen på enden for PutinVerden holder vejret, for vil Putin erklære officielt krig mod Ukraine d. 9. maj? Uanset hvad ser norsk forsker sprækker i Putins ellers så solide greb om magten i Rusland.

05/5/22 2:41

Putin vil ydmyge 500 ukrainske krigsfanger under paradeHvert år fejrer Rusland d. 9. maj med en stor parade - men organisation advarer om, at årets fejring bliver anderledes brutal.

04/5/22 7:34

Politik
Stolt Mette Frederiksen: For første gang i 20 årMette Frederiksen glæder sig over at det nu sker for første gang i 20 år.