Gammelgaard i spidsen for Politik, Kommunikation og Digital Service

Ledelse

23/9/13 9:22

Freja Eriksen

Randers Kommune har netop ansat 40-årige Frederik Gammelgaard som chef for staben Politik, Kommunikation og Digital Service. Han tiltræder 1. november 2013.

Frederik Gammelgaard har mange års ledelseserfaring inden for både udvikling og drift af netop byrådsbetjening, juridisk rådgivning, it, kommunikation, projekt- og forandringsledelse samt sekretariatsbetjening af husleje- og beboerklagenævn. Han er uddannet cand.jur fra Aarhus Universitet, hvor han også har afsluttet et ph.d. stipendiat med afhandlingen ”Kommunal udøvelse af og støtte til erhvervsvirksomhed”.

Frederik Gammelgaard kommer fra en stilling som chef for Byrådsservice i Borgmesterens afdeling i Aarhus Kommune og herunder også kommunikation, husleje- og beboerklagenævn, policy team og byrådssekretariat. Han har siden 2006 haft ansvar for blandt andet udvikling af byrådets it-løsning og digitalisering af arbejdsgange. Frederik Gammelgaard er også en flittigt benyttet oplægsholder inden for emner som byrådshvervet og styrelseslovgivning, ligesom han har publiceret en række artikler om forvaltningsret og skrevet fire skolebøger om, hvordan kommuner fungerer og, hvad en demokratisk stat er. Desuden er Frederik Gammelgaard ekstern undervisningslektor ved Aarhus Universitet inden for forvaltningsret.

”Vi glæder os til, at Frederik Gammelgaard kommer til Randers Kommune. Vi får en chef, der både lægger vægt på udvikling og innovation og samtidig ved, at sikker drift er en forudsætning for netop udvikling. Frederik Gammelgaard har et solidt afsæt inden for betjening af byråd, udvikling af organisation og at skabe forandringer. Det er erfaringer, som er væsentlige netop som chef for en stab, der ofte er involveret i tværgående forandringsprocesser og samtidig skal tilbyde topservice til hele organisationen,” siger kommunaldirektør Hans Nikolaisen, Randers Kommune.

Frederik Gammelgaard er en engageret chef, der er vant til at arbejde sammen med mange forskellige fagområder og aktører. CV’et er langt og vidner både om erfaring i at udvikle betjeningen af byråd og dermed styrke beslutningsgange og demokrati og samtidig have blik for, hvordan en organisation løbende kan udvikle nye veje, der er mere effektive. Samtidig har Frederik Gammelgaard lang erfaring med at lede på tværs i en organisation og at sætte retning i forandringsprocesser. Det gælder særligt inden for digitalisering, innovation og kommunikation.

”Jeg glæder mig meget til at komme i gang i Randers Kommune. Randers Byråd vil mulighederne – og den stab, jeg skal stå i spidsen for, er en central aktør i at medvirke til og understøtte realiseringen af byrådets vision. Staben har mange forskellige kunder – både borgere, politikere og administration. Det betyder spændende muligheder både i tæt samarbejde internt, på tværs af organisationen og i forhold til omverdenen,” siger Frederik Gammelgaard.

 

Tilmeld nyhedsbrev

Mest Læste

Annonce