Industrivirksomheder i Randers med i regionalt udviklingsprojekt

Ledelse

21/06/2013 15:52

Randers Kommune

I flere år har industri- og fremstillingsvirksomheder i Randers arbejdet sammen for at øge deres evne til at konkurrere. Det sker i projektet Industry Smart Center Randers, ISC. Nu skal ISCR deltage i et nyt regionalt projekt, der har til opgave at styrke vækst i industri og fremstilling i hele regionen.

Viden og erfaring fra Randers skal deles i samarbejde med fire andre kommuner under navnet ”Industriinkubator”. Det blev godkendt af Vækstforum for Region Midtjylland den 21. juni, og som bliver endeligt behandlet i Regionsrådet i august måned.

”Det handler om at fremme attraktive og bæredygtige industrimiljøer, der fastholder og udvikler produktionen i regionen. I Randers arbejder ”Industry Smart Center” intensivt på at skabe øget omsætning og flere produktionsarbejdspladser. Opskriften er, at vi står stærkest i fællesskab, når vi skal konkurrere på et globalt marked. Det handler om at styrke hinandens konkurrenceevne. Det er vi blevet gode til, og vi har stor erfaring i at skabe innovative forretningsmiljøer. Derfor ser vi frem til at dele vores viden og være med til at udvikle erhvervslivet i hele regionen,” siger fungerende borgmester i Randers Kommune Steen Bundgaard.

Projekt ”Industriinkubator” vil handle om at lave netværk mellem både nye og etablerede virksomheder, koble med forskning, ny teknologi, veje til penge og udvikling af forretningen. Der bliver fokus på udviklingsmuligheder både for forretningen og for ledelsen af den.

Målet i projektet er at have en konceptplan klar, der kan rulles ud i hele Region Midtjylland, hvor virksomhederne dermed får adgang til gennemprøvede aktiviteter baseret på erfaringerne gjort i blandt andet ISCR.

Fakta

Bag ansøgningen om Fremtidens Industriinkubatorer står DPU, Hedensted Kommune, Viborgegnens Erhvervsråd, Viborg Kommune, Aarhus Kommune-Business Aarhus, DAMRC , Herning Kommune og Industry Smart Center Randers, Randers Kommune.

”Industriinkubator” har et budget på 5 millioner kroner, der finansieres af de deltagende kommuner, regionen og EU. Projektet gennemføres fra juni 2013 til december 2014. Budgettet er på fem millioner kroner

Industry Smart Center Randers er et udviklingscenter, som har til formål at hjælpe virksomheder til at fastholde og udbygge industriel produktion. Centret er et innovativt kraftcenter for fremstillingsvirksomheder, videninstitutioner og offentlige myndigheder, der samarbejder for at fastholde og udvikle attraktive arbejdspladser inden for produktionsindustrien. Initiativtager til ISCR er Randers Kommune, Væksthus Midtjylland, Region Midtjylland og Erhvervs- og Byggestyrelsen.

Mest Læste

Annonce