Jobcenter og lokalt mediehus hjælper udfaldstruede ledige i arbejde

15/01/2013 13:56

Randers Kommune

Omkring 700 ledige i Randers Kommune er udfaldstruede og står til at miste deres dagpenge. Nu vælger Randers Amtsavis og Jobcenter Randers at indgå et utraditionelt partnerskab. Målet er at hjælpe så mange som muligt i arbejde.

Kan et samarbejde mellem jobcentret og et lokalt mediehus få lokale virksomheder til at ansætte flere af de såkaldte udfaldstruede ledige, der står til at miste deres dagpenge?

Det spørgsmål kan man snart svare på i Randers. Her er jobcentret nemlig gået sammen med Randers Amtsavis i et utraditionelt partnerskab.

Ledig kom i arbejde dagen efter avisomtale
I løbet af den næste måned vil avisen i samarbejde med jobcenteret sætte fokus på emnet. Blandt andet vil der hver dag blive bragt et portræt af en af de udfaldstruede ledige, succes med job på en virksomhed vil blive omtalt undervejs, og et jobbarometer vil løbende vise, hvor mange ledige, det lykkes at få i arbejde.

Det hele skal om nogle måneder munde ud i en jobmesse, hvor virksomheder og ledige kan blive matchet med hinanden.

”Ideen kom egentlig, fordi vi lavede en historie om en af de ledige, der var i fare for at miste sine dagpenge. Dagen efter blev vi kontaktet af en virksomhed, som gerne ville ansætte ham, og det fik os til at tænke, at vi måske kan være med til at hjælpe flere tilbage på arbejdsmarkedet. Det er værd at prøve, og som lokalt medie i området har vi en position, hvor vi kan nå ud til rigtig mange virksomheder på én gang,” siger Axel Præstmark, redaktionschef på Randers Amtsavis.

Vigtigt at stå sammen om at hjælpe
I Randers står omkring 700 mennesker til at miste deres dagpenge, fordi deres dagpengeperiode snart udløber. Og samarbejdet bliver derfor også hilst velkommen af borgmester Henning Jensen Nyhuus.

”Vi har en stor gruppe mennesker, som står til at miste deres dagpenge og derfor er i en meget presset situation. Jobcenteret gør, hvad det kan for at hjælpe, men det er også nødvendigt at tænke utraditionelt. Vi har ikke prøvet den her slags partnerskaber før, men jeg oplever gang på gang, at der i Randers er en stor velvilje til at hjælpe hinanden. Derfor tror jeg også på, at partnerskabet kan være med til at hjælpe flere i arbejde, siger Henning Jensen Nyhuus.

Mest Læste

Annonce